Acasă Sanatate Intr-acolo ne indreptam! Tataru a anuntat singura conditie pentru a reveni la...

Intr-acolo ne indreptam! Tataru a anuntat singura conditie pentru a reveni la starea de urgenta

252

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, afirma, intr-un interviu acordat joi Agerpres, ca Romania nu a depasit primul val al pandemiei de coronavirus si ca ”asistam la a II-a cocoasa a primului val”, dupa ce pe teritoriul tarii au fost inregistrate peste 600 de noi cazuri.

„De patru saptamani a urmat o crestere usoara, progresiva, pe care ne-am asumat-o in contextul acestor relaxari, dar nu era numai partea noastra, este si partea de colaborare a celorlalti. O data cu nerespectarea unor reguli am putut vedea si o transmitere comunitara accentuata. Acele aglomerari urbane, ca a fost litoral, ca a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou numar de cazuri. O crestere care a fost progresiva accelerata in ultimele doua saptamani.

(…) Nu instituim starea de urgenta doar pentru doua zile in care am avut un numar crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenta, care este apanajul presedintelui, in contextul in care avem o perioada cu transmitere accentuata, la un moment dat, o crestere a numarului de cazuri exponential, poate si dublari de la o zi la alta, intr-un context in care transmiterea comunitara este accentuata.

(…) Altceva e sa apara zece mii de cazuri intr-o saptamana- jumatate, doua si alta e sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stari de urgenta. In conditiile in care avem aceste zece mii de cazuri in trei-patru zile la nivelul intregii tari se impune starea de urgenta, cand avem aceste zece mii de cazuri in trei orase diferite atunci carantinam acele orase”, a declarat ministrul Sanatatii Nelu Tataru.

Ministrul Sanatatii a facut referire si la capacitatea sectiilor de terapie intensiva, dar si la modificarile aduse legislatiei privind aplicarea masurilor de carantina sau izolare, precum si la anchetele facute de procurori DNA la Unifarm.

„Acolo este atent DNA-ul. Noi trebuie sa fim atenti la ce se intampla in Ministerul Sanatatii, in Institutul National de Sanatate Publica, care este evolutia acestei pandemii si la sanatatea romanilor”, a adaugat ministrul Sanatatii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos