15.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiBrasovIntr-un oras din Romania se testeaza, in premiera, trecerea de pietoni vizibila...

Intr-un oras din Romania se testeaza, in premiera, trecerea de pietoni vizibila si din avion!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Avion in flacari la Tokyo, a reusit sa evite o tragedie

Un avion al Japan Airlines în flăcări a aterizat...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Brașovul este unul din orașele cu cele mai multe accidente pe trecerile de pietoni. O cauză o reprezintă iluminarea defectuoasă a trecerilor, când plouă noaptea se știe că va avea loc un accident. Acum, primăria promite o trecere de pietoni … vizibilă şi din avion.​

În Braşov se amenajează o trecere de pietoni care va putea fi văzută şi din avion şi se instalează semafoare noi, la alte treceri. Primăria continuă şi în 2017 proiectul început anul trecut, de semaforizare a unora dintre trecerile de pietoni în zonele intens circulate, informează rttbrasov.ro.

O trecere de pietoni inteligentă se va amenaja pe Strada 13 Decembrie, în zona Supermarketului Lidl.

Amenajarea trecerii presupune ca pe ambele părţi să fie montaţi stâlpi de iluminat pe care vor fi instalaţi senzori de mişcare iar în momentul în care o persoană se angajează în trecerea străzii, intensitatea luminii va creşte. De asemenea, în asfalt, de-a lungul străzii, de o parte şi de alta a zebrei vor fi montate două şiruri de LED-uri care se vor aprinde tot în momentul în care pietonul ajunge în dreptul senzorilor.

„Dacă la momentul când furnizorul de servicii şi-a arătat disponibilitatea să facă o astfel de trecere, noi ne-am gândit că cea de pe Strada Independenţei ar fi cea mai potrivită, ulterior am avut discuţii şi cu colegii de la Poliţia Rutieră. Acolo recomandarea a fost să fie trecere semaforizată cu buton, lucru care s-a şi întâmplat deja şi analizăm posibilitatea ca această trecere de pietoni inteligentă să fie amenajată pe 13 Decembrie”, a precizat Sorin Toarcea.

Trecerea de pietoni inteligentă este un proiect pilot iar în momentul de faţă Comisia de Circulaţie analizează aspectele tehnice.

Ultimele stiri