Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, Mohammad Murad, a făcut de curând pasul către politică, intrând în Partidul Ecologist Român (PER), unde acum ocupă funcția de președinte executiv. Cu o vastă experiență în turism, cu investiții consistente în zona litoralului, dar și cu experiența unei candidaturi la Primăria Mangalia, Mohammad Murad a acordat un interviu ziarului „Dobrogea Live” în care a vorbit despre planurile sale de viitor.
Dobrogea Live: Nordul litoralului românesc (Mamaia-Năvodari) este sufocat de betoane. Ce credeți că se mai poate face pentru a avea un turism civilizat și ecologic în această zonă?
Mohammad Murad: Am atras atenția de ani de zile asupra acestei probleme, că planul urbanistic trebuie sa fie adecvat zonei și să încercam să păstrăm stațiunile turistice în interes național, astfel încât să nu devină cartiere de blocuri. Din nefericire, primarii au agenda lor privată și nu dau atenție absolut deloc laturii urbanistice sau a stațiunii turistice. Ce se întâmpla în Mamaia Nord este greu de remediat, mai trist este faptul că și sudul începe sa aibă aceeași soartă. Chiar am cerut și la întâlnirea cu ministrul să vină cu măsuri obligatorii de a aviza toate proiectele din zonă și nu s-a întâmplat nimic. Am să ridic din nou această problemă, astfel încât să putem salva măcar sudul litoralului. Nordul, din păcate, a devenit un turism ciudat, aglomerat și nu prea aduce confort turiștilor care ajung acolo. Repet, important acum e să salvăm ce a mai rămas și aici mă refer la sud.
În anul 2020 ați candidat la primăria Mangalia, pentru alegerile din 2024 intenționați să candidați pentru o funcție de primar sau de parlamentar?
Da, în anul 2020 am candidat in Mangalia pentru funcția de primar, dar m-am trezit că de fapt am fost un contracandidat al prim-ministrului , al președintelui României, al Poliției Române. Am rămas puțin uimit deși cunosc cum se desfășoară lucrurile, cred că știți și voi foarte bine că domnul prim-ministru a declarat de multe ori că a luptat împotriva unui om de afaceri și a preferat să păstreze o persoană care poate a oferit mai puțin decât as fi reușit să ofer eu în Mangalia. Cu siguranță, planurile mele ca președinte executiv PER, este să ajungem în Parlamentul României pentru a schimba lucrurile în bine. Nu pot spune că exclud varianta de a candida din nou la primărie, însă momentan nu am decis acest lucru.
În calitate de președinte executiv PER, intenționați să derulați/inițiați vreo campanie „verde” în județul Constanța?
Cu siguranță nu doar o campanie „verde”, chiar dacă aceasta este cea mai importantă, avem și alte proiecte ce privesc spre exemplu: pensionarii, mediul de afaceri, turismul. Din păcate, Constanța a rămas în urmă față de multe alte orașe, cum ar fi Iași, Cluj sau chiar Oradea. Cred că persoanele responsabile sunt cele de la conducerea județului, începând de la prefect, consiliul județean, până la primarul Constanței și a orașelor limitrofe. Este mult de făcut pentru acest județ, nu știu dacă știți, dar Constanța, în 2004, era pe locul 3 sau 4 din punct de vedere economic, astăzi se situează pe 11 sau 12 și este trist pentru că nimeni nu atrage atenția asupra acestui lucru. E nevoie de proiecte speciale, iar noi, Partidul Ecologist Român, ne dorim să fim locomotiva, ca propunere si soluție pentru județul Constanța.
Care sunt principalele trei obiective pe care vi le-ați propus ca om politic?
Cred că cel mai important lucru pe care l-aș face ca om politic, ar fi de a declanșa o revoluție pentru oprirea sărăciei românilor. Chiar dacă latura principală a Partidului Ecologist Român este ecologia, am dorit ca înainte de ecologie să vorbesc despre sărăcie, și voi găsi o soluție, de aceea am propus pensia minimă de 2.000 de RON fiecărui pensionar român, soluții pentru turism, mediul de afaceri, agricultură. Avem foarte multe proiecte viabile și care nu înseamnă bani din partea bugetului de stat, sunt doar niște soluții simple care pot aduce beneficii economiei naționale. Al doilea obiectiv este lupta împotriva birocrației, care ne omoară pe toți și nu în ultimul rând, concomitent să sprijinim mediul de afaceri, în special antreprenorii mici care au nevoie de susținere și care doresc să urmeze acest drum.
Cât de implicat veți rămâne în domeniul afacerilor acum, după ce ocupați o funcție de conducere într-un partid politic?
Să știți că sunt și nu sunt implicat, adică implicarea mea se limitează la 3-4 luni pe an. În timp voi preda toate afacerile mele copiilor, care sunt mari, și am încredere că nu va fi nicio problemă pentru că le voi oferi toată experiența pe care o am, ca să le fie lor de folos. Un prieten mi-a spus că acum, intrat în politică trebuie să iau în vedere faptul că o să pierd bani și timp. Poate că voi pierde bani însă nu timp, pentru că timpul meu va fi de folos multor oameni, nu doar pentru mine. Da, voi fi prezent și sunt prezent, în fiecare săptămână merg prin țară , pentru că niciodată nu am făcut un lucru pe jumătate.
Sursa: Dobrogealive.ro