34.5 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEÎntreaga lume occidentală este socata de atacul terorist al sefului de stat...

Întreaga lume occidentală este socata de atacul terorist al sefului de stat din Belarus

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Avion in flacari la Tokyo, a reusit sa evite o tragedie

Un avion al Japan Airlines în flăcări a aterizat...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Antony Blinken, secratarul de stat american, condamnă aterizarea forțată a avionului Ryanar la Minsk și arestarea unui jurnalist

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat duminică că State Unite condamnă cu fermitate deturnarea unui avion Ryanair spre Belarus şi reţinerea unui jurnalist de opoziţie aflat la bord şi a solicitat o reuniune de urgenţă a unui grup internaţional al aviaţiei civile, informează Reuters, citată de Agerpres.

Secretarul de stat american Anthony Blinken a cerut eliberarea imediată a jurnalistului belarus Roman Protasevici şi a declarat că „actul şocant comis de regimul Lukaşenko a pus în pericol viaţa a peste 120 de pasageri, inclusiv cetăţeni americani”.

Antony Blinken a mai spus că Statele Unite susţin „o întâlnire cât mai rapid posibil a Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale pentru a examina aceste evenimente”.

SUA „condamnă cu fermitate deturnarea forţată a unui zbor între două state membre UE, extragerea şi arestarea ulterioară a jurnalistului Roman Protasevici la Minsk. Cerem eliberarea sa imediată”, a declarat secretarul de stat american, potrivit AFP.

„Primele informaţii ce sugerează implicarea serviciilor de securitate din Belarus şi utilizarea de avioane militare pentru escortarea avionului sunt profund îngrijorătoare şi necesită o investigaţie amănunţită”, a mai declarat Blinken.

Acesta a adăugat că Washingtonul sprijină „poporul belarus în aspiraţiile sale la un viitor liber, democratic şi prosper şi susţine dorinţa sa ca regimul să respecte drepturile omului şi libertăţile fundamentale”.

France Presse aminteşte că Uniunea Europeană a ameninţat cu adoptarea de noi sancţiuni la adresa regimului de la Minsk, iar NATO a solicitat deschiderea unei anchete internaţionale”.

Ultimele stiri