Acasă Auto Investitia ANULUI in Romania! Cea mai mare companie auto din lume anunta...

Investitia ANULUI in Romania! Cea mai mare companie auto din lume anunta ca vrea o fabrica in Romania!

18

Preşedintele CA al Daimler AG anunță că Mercedes-Benz ia în considerare țara noastră pentru construcția unei noi fabrici de mașini și că investiția de la Sebeș reprezintă un mare plus pentru România

„Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul educaţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, dis­tan­ţa faţă de furnizori şi clienţi. România poate fi o soluţie. În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bună. Şi reprezintă un avantaj pentru România  faptul că avem acolo o uzină pentru cutii de viteze“, a spus Dieter Zetsche (foto dreapta), preşedintele consiliului de administraţie al Daimler AG, citat de Ziarul Financiar.

Cea mai nouă uzină construită de Mercedes-Benz  pe continent este în Ungaria, uzină care a ajutat ţara vecină să depăşească puternic România în ceea ce priveşte producţia totală de autoturisme.

În România, grupul Daimler a demarat în 2013 un plan de investiţii de 300 mil. euro în uzina sa de cutii de viteze de la Sebeş, unde în primăvara acestui an va începe să producă pe lângă cutiile de viteze actuale şi noua 9G Tronic, produsă deja în Germania, dar pentru care există cerere tot mai mare pe măsură ce aproape toate noile modele pot fi echipate cu aceasta.

„Pentru un număr de ani am putut creşte rapid în lume, şi am beneficiat de aceste momente. Noi deja producem dincolo de capacitatea tehnică pe care o avem instalată prin schimburi suplimentare, iar la un moment dat vom ajunge într-un punct în care vom avea nevoie din nou de capacitate suplimentară de producţie. Acum extindem în Brazilia, Africa de Sud şi alte ţări, în China spre exemplu. Dar va veni momentul în care vom avea nevoie de o no­uă uzină şi la nivel european. Este puţin probabil să adăugăm capacitate suplimentară de producţie în Germania de­oarece nu de acolo vine creşterea“, a spus Zetsche pentru zf.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos