Desi a demisionat de mai bine de doua saptamani din Guvern, Ioan Rus nu se lasa dus si revine cu o scrisoare deschisa.

Ioan Rus, ministrul demisionar al Transporturilor, a publicat o scrisoare deschisă în care îşi cere iertare românilor „pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru copiii lor.”

„În aceste zile îmi închei mandatul de ministru al Transporturilor. Atât în activitatea mea desfășurată în exercitarea funcției publice, dar și în cea politică, am încercat să fiu mai degrabă un om al acțiunii, mai puțin al cuvintelor. Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferință multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înțeles să îmi dau demisia. Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru copiii lor. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred și gândesc. Pentru mine, românii din interiorul și din afara granițelor fac parte din națiune, au aceleași drepturi și le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut și înțeleg drama celor plecați departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am și prieteni, care lucrează în țările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenția mea să jignesc ori să rănesc pe cineva”, se arată în scrisoarea publicată pe site-ul ministerului Transporturilor.


 

Citeste si:

”Domnule Rus, sunt o curva…” Mesajul FANTASTIC al unei romance catre fostul ministru!

Mircea Badea JIGNESTE milioane de romani: ”Sunt un erou. Îi trimit bani lu’ mama în ţară! Hai SIKTIR!”


 

Rus vorbeşte însă şi despre reuşitele sale în fruntea ministerului Transporturilor şi a oportunităţilor pe care a vrut să le creeze tocmai pentru românii din străinătate: „În calitate de ministru al Transporturilor am încercat să creez, printre altele, oportunități pentru români de a reveni să lucreze în țară, alături de familiile lor. Master Planul General de Transport reprezintă o astfel de posibilitate. Poate că, pentru cel puțin jumătate dintre românii care muncesc în străinătate în domeniul construcțiilor, începerea lucrărilor prevăzute în Master Planul General de Transport va reprezenta o bună ocazie de a se întoarce în țară”.

„Timp de trei ani, ca ministru de Interne am inițiat și dus la capăt proiectul eliminării vizelor pentru cetățenii români care circulă în spațiul Uniunii Europene. Am crezut și atunci, cum mai cred și astăzi, că românii sunt o națiune de oameni muncitori care vor arata adevărata față a României în străinătate, vor aduce acasă o nouă cultură, iar modernizarea României va fi,astfel, mult mai rapidă”, se mai arată în scrisoarea ministrului demisionar de la Transporturi.

Fostul ministru al Transporturilor atrage atenţia în scrisoare că este momentul ca România să aibă o altă generaţie de politicieni: „Cât despre cum vor arăta și cum vor acționa viitoarele guverne ale României, acest lucru va fi decis împreună de românii din țară și cei din străinătate, atunci când își vor desemna prin vot politicienii care să îi reprezinte. Cred că este momentul ca România să aibă o altă generație de politicieni. Tocmai de aceea, fac un apel către tineri, care, indiferent de zona politică spre care se simt atrași, să devină noua generație de politicieni care își va construi singură destinul și o Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă și alte milioane nu vor fi nevoiți să pribegească prin lume.”

Pe 10 iunie, Ioan Rus a făcut o declaraţie şocantă despre românii din străinătate, la un post de televiziune: „România are 3 milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta-să curvă”. Rus făcea referire la Master Planul de Transport şi la locurile de muncă pe care le-ar putea avea în ţară românii din străinătate.

Declaraţia i-a fost însă fatală. Federaţia asociaţiilor de români din Europa i-a cerut imediat demisia, la fel şi liberalii. Rus a explicat că intenţiile sale au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă mulţi români şi şi-a cerut scuze pentru declaraţia sa.

Sursa: stiripesurse.ro