Acasă Cultura Iohannis a semnat decretul! Materie noua in scoli: ”Istoria Revoluţiei din 1989...

Iohannis a semnat decretul! Materie noua in scoli: ”Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea legii privind introducerea disciplinei „Istoria Revoluției din 1989”. Legea prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului ‘Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România’.

Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul şcolar 2023-2024. Școlile vor avea libertatea să aleagă dacă susțin sau nu cursul.

Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educației, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari.

Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate.

„Prezenta lege are ca obiect de reglementare introducerea în curriculumul la decizia școlii, la clasa a XII-a/a XIII-a din învățământul liceal, a disciplinei opționale „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”, disciplină de importanță națională pentru sistemul de învățământ românesc”, prevede legea adoptată de Parlament.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentProducatorul roman, mai amenintat de politicile agricole si energetice decat de razboi
Articolul următorNu e banc, e solicitare oficiala a unui politician AUR: „Ce sunt liniile albe de pe cer lasate de avioane?”