Acasă Sanatate Iohannis, atac la PSD: „A tras de timp si s-a creat un...

Iohannis, atac la PSD: „A tras de timp si s-a creat un vid legislativ. Mii de oameni au iesit si spitale si boala s-a raspandit”

58

Presedintele Iohannis a readus aminte, miercuri, intr-o conferinta de presa ca PSD a contribuit masiv la actuala explozie a cazurilor de coronavirus prin tergiversarea adoptarii in Parlament a legii carantinei.

„In Parlament, PSD-ul a tras de timp pe legea carantinei si s-a creat un vid legislativ. Nu stie nimeni cum va evolua pandemia. Mii de oameni au iesit si spitale si boala s-a raspandit. Trebuie sa revenim la normalitate.

Daca vom avea foarte multe cazuri atunci cand va trebui sa inceapa scoala, evident ca com amana inceperea anului scolar. Este o decizie care se va lua de catre specialisti, pana atunci o sa ne vedem destul de mult, pana atunci voi comunica care sunt sansele reale ca scoala sa fie amanata”, a declarat Iohannis, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca noul an de invatamant preuniversitar va incepe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la scoala, urmand sa existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

„Pe 14 septembrie incepe noul an scolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta inseamna ca vor merge efectiv, fizic, la scoala. Pentru a tine cont de impactul pandemiei in fiecare scoala, in fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii, in functie de numarul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru scoli, dar ele vor fi folosite si pentru a evalua impactul pandemiei asupra scolilor. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde, care inseamna ca in localitatea respectiva e mai putin de o persoana in medie, in ultimele 14 zile, detectata cu COVID-19; scenariul doi, scenariul galben – intre unul si trei persoane detectate in medie zilnica in ultimele 14 zile; scenariul trei – cand in media ultimelor zile au aparut mai mult de trei bolnavi noi in localitatea respectiva”, a anuntat seful statului, la Palatul Cotroceni, intr-o conferinta de presa.

Presedintele a precizat ca in saptamanile care urmeaza vor fi detaliate deciziile luate miercuri. El a subliniat ca felul in care functioneaza fiecare unitate scolara va fi decis la nivel local.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos