Acasă ACTUALITATE Iohannis CHEMAT DE URGENTA la Bruxelles! Ce s-a intamplat?!

Iohannis CHEMAT DE URGENTA la Bruxelles! Ce s-a intamplat?!

43

Presedintele Klaus Iohannis face o vizita neplanificata la Bruxelles dupa ce presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat pentru joi un summit extraordinar al Uniunii Europene pentru a formula un raspuns comun european la agravarea crizei reprezentate de fluxul de imigranti dinspre Africa de Nord. Deplasarea de urgenta la Bruxelles se va face cu o delegatie restransa.

Iohannis-Bruxelles”Am decis sa convoc un Consiliu European extraordinar pentru joi pentru a analiza situatia din Mediterana. Aceasta situatie este dramatica si nu poate continua astfel. Nu putem accepta ca sute de oameni sa moara in timp ce incearca sa treaca marea catre Europa. Iata de ce am decis sa convoc un summit extraordinar”, a afirmat Tusk, intr-o inregistrare postata pe YouTube.

Liderii statelor membre UE vor analiza, de asemenea, modalitatile de ajutare a ”celor mai afectate tari europene” si de accelerare a cooperarii cu tarile de origine a imigrantilor si cu cele de tranzit.

Baza dezbaterii de joi dintre liderii statelor UE va fi reuniunea de urgenta a ministrilor de interne si de externe ai statelor membre, desfasurata luni (20 aprilie), la Luxemburg.

”Situatia din Mediterana priveste nu numai tarile noastre vecine din sud, ci pe noi toti, intreaga Europa”, a adaugat Donald Tusk, potrivit Agerpres.

Decizia sa urmeaza unui apel lansat de premierul italian Matteo Renzi de organizare a unei reuniuni de urgenta a liderilor statelor Uniunii Europene, dupa ce un naufragiu inregistrat in week-end s-a soldat cu moartea a 900 de persoane, daca informatiile vehiculate vor fi confirmate. In fiecare zi, intre 500 si 1.000 de persoane sunt salvate de paza de coasta italiana si de navele comerciale.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos