Acasă Comentariul zilei Iohannis despre inflatia uriasa din Romania: Dacă românii caută pe cineva vinovat,...

Iohannis despre inflatia uriasa din Romania: Dacă românii caută pe cineva vinovat, e ușor de identificat, se numește Putin și Federația Rusă!

137

Președintele Klaus Iohannis a declarat că unicul vinovat pentru criza prin care trece România  e președintele Rusiei, Vladimir Putin. Explozia prețurilor e numai vina războiului din Ucraina, spune Iohannis.

„Vă transmit dumneavoastră că concluzia pe care ați tras-o nu e cea mai bună. Ne împrumutăm mai scump din cauza inflației crescute, inflație influențată de prețul la energie.  Dacă românii caută pe cineva vinovat, e ușor de identificat, se numește Putin ș Federația Rusă. Guvernul caută să diminueze acest impact. Nu suntem singurii care ne împrumutăm mai scump. Nu se așteaptă nimeni ca acum când inflația e 13% să ne împrumutăm la aceleași sume ca anul trecut.

Nu încercați să căutați vinovații în Parlament, problema vine de la război, și ca să nu trăim cu iluzii deșarte, și dacă războiul se termină mâine, criza nu se termină, ea se va prelungi”, a declarat Klaus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos