Acasă ACTUALITATE Iohannis, din vacanta, unde joaca golf: „Ne confruntăm cu scumpiri în lanț”

Iohannis, din vacanta, unde joaca golf: „Ne confruntăm cu scumpiri în lanț”

Klaus Iohannis a lansat un avertisment pentru guvernanți despre scumpirea mai multor produse în ultima perioadă și scăderea puterii de cumpărare în rândul românilor.

Rata inflației va conduce la scăderea puterii de cumpărare a populației. Avertismentul vine chiar de la președintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj mediului de afaceri, cu ocazia „Topului Național al Firmelor”.

Potrivit șefului statului „pe fondul creșterii prețurilor la materii prime și energie, ne confruntăm cu scumpiri în lanț, iar rata inflației, ajunsă la 7,9% în luna octombrie, ridică serioase probleme de scădere a puterii de cumpărare.”

Președintele Iohannis susține că inflația a redevenit principalul risc la adresa stabilității financiare nu numai la noi, ci la nivel global.

„Pe fondul creșterii prețurilor la materii prime și energie, ne confruntăm cu scumpiri în lanț, iar rata inflației, ajunsă la 7,9% în luna octombrie, ridică serioase probleme de scădere a puterii de cumpărare. De altfel, inflația pare să fi redevenit, dintr-o dată, principalul risc la adresa stabilității financiare la nivel global.”, a transmis Klaus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentIncediu de proportii la etajul 9 intr-un bloc din Galati: O femeie a murit si alti 40 de oameni au fost evacuati!
Articolul următorS-a terminat telenovela! Ciuca premier, Citu pleaca cu coada intre picioare!