25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEIohannis IL DESFIINTEAZA pe Ponta in noua carte!

Iohannis IL DESFIINTEAZA pe Ponta in noua carte!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Klaus Iohannis îşi va lansa pe 23 mai cel de-al doilea volum autobiografic, intitulat „Primul pas”. Preşedintele vine cu detalii picante din culisele campaniei pentru Cotroceni. Acesta a ales personal fotografia de pe copertă.
Pasaje din noua carte au fost prezentate de stirileprotv.ro. Iohannis face afirmaţii dure, dar şi ironice despre premierul Victor Ponta. Şeful statului susţine că, dacă Ponta ar fi ajuns preşedinte, lupta anticorupţie ar fi fost frânată. Cu referire la lansarea candidaturii lui Ponta de pe Arena Naţională, când PSD a apelat la mii de baloane roşii, Iohannis afirmă sarcastic: „cu baloanele au rămas”.

Despre Victor PONTA

”Victor Ponta, un om tanar, care a incercat sa si construiasca o imagine de reformator si sa le dea multora speranta unei schimbari. Si ma intrebam cum de un astfel de om a ajuns sa fie asimilat atat de repede de sistem, cum de a reusit sa dezamageasca atata lume.”

”In cazul in care Victor Ponta ar fi castigat alegerile, convingerea mea este ca lupta anticoruptie ar fi incetinit. Nu am nicio indoiala ca legea amnistierii ar fi fost promulgata si camulti condamnati notorii ar fi revenit in libertate. Asa cum au respins o dupa ce am castigat eu alegerile, asa ar fi promulgat o daca pierdeam, in ciuda valului de critici.”

”Campania lui Victor Ponta a debutat zgomotos, cu mii de sustinatori adusi pe Arena Nationala si cu o avalansa de baloane rosii. Cu baloanele au ramas.”

”Per ansamblu, toti acesti pasi riscanti pe care premierul i a facut in timpul campaniei, din postura de candidat, s ar putea sa i pericliteze situatia si probabil ca va deconta, la urmatoarele alegeri, faptul ca nu s a retras in timp util. Cred ca, daca ar fi facut un pas inapoi, i ar fi trimis electoratului un semnal pozitiv.”

Despre PSD

”PSD ul a ajuns sa adopte acest tipar pur si simplu din crasa inadecvare ce ii este specifica. Acest partid s a dovedit a fi total inadecvat, iar concluzia electoratului este cat se poate de clara in aceasta privinta. PSD ul nici macar nu a incercat sa se reformeze, sa se modernizeze si sa vina in intampinarea propriilor votanti. Membrii sai au considerat ca sunt suficient de buni asa cum s au format inca din epoca Ion Iliescu. Dar nu au fost buni. Si nu sunt nici acum, dupa cum se vede foarte clar din reactia alegatorilor. Pentru a si mentine un electorat substantial, PSD-ul nu are o alta varianta, in opinia mea, in afara unei reforme interne. Acest partid nu numai ca se poate reforma, ci va fi obligat sa o faca, altfel va pierde in continuare. Si cred ca multi dintre membri sai au inteles acest lucru. PSD ul are inca un numar stabil de votanti si probabil ca si acest lucru a facut sa nu apara in interiorul partidului dorinta de reformare si modernizare, de o noua abordare. Membrii acestui partid s au bazat, pur si simplu, pe faptul ca electoratul lor este deja format si destul de stabil, atingand inca proportii destul de mari, peste 30%, la toate alegerile. Cu toate acestea, PSD-ul nu a mai castigat de 10 ani alegerile prezidentiale. A pierdut aceste alegeri, din 2004 panaacum, fara intrerupere. Probabil ca la alegerile prezidentiale se vede mai clar diferenta dintre acest partid si altele, asa ca, pana cand PSD-ul nu se reformeaza profund, nu-i dau sanse de victorie la prezidentiale.”

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri