Acasă ACTUALITATE Iohannis le raspunde celor 3 milioane de romani care au semnat impotriva...

Iohannis le raspunde celor 3 milioane de romani care au semnat impotriva casatoriilor homosexuale: Fac apel la TOLERANTA si la acceptarea aproapelui, cu bune si rele!

124

Președintele Iohannis lasă să se înțeleagă că nu este de acord cu demersul celor 3 milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituției, în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie. Deși nu și-a exprimat în mod categoric opinia, șeful statului a transmis un mesaj de toleranță și acceptare.

Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste din România, i-a adresat lui Iohannis un mesaj în care îi solicita să se exprime în favoarea valorilor moral-creştine şi a familiei tradiţionale. Miercuri seara, într-o conferință de presă, șeful statului a refuzat să-i răspundă pastorului Iuga, însă comentat demersul celor 3 milioane de români.

„Nu am ce să-i răspund (lui Viorel Iuga – n.r.), iar în chestiunea modificării Constituției, încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni puțin mai încolo rândul meu. Însă, în acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred. Fiindcă eu aparțin, provin dintr-o minoritate etnică și dintr-o minoritate religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță și acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune și rele. Nu suntem toți la fel, nu toate grupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii spre celălalt”, a declarat Iohannis.

Curtea Constituţională a avizat pozitiv, pe 20 iulie, iniţiativa de modificare a Constituţiei astfel încât să se stipuleze explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos