Acasă ACTUALITATE Ion Tiriac a intrat pe mana Garzii Financiare din Spania pentru grave...

Ion Tiriac a intrat pe mana Garzii Financiare din Spania pentru grave nereguli financiare! Aceeasi institutie nu i-a iertat nici pe Ronaldo sau Messi o dată ce i-a luat în vizor!

38

Reprezentanţii Consiliului Muncipal al oraşului Madrid au susţinut o conferinţă de presă după ce au depus o plângere la Garda Financiară împotriva companiei care administrează turneul lui Ion Ţiriac.

Un purtător de cuvânt al Consiliului a anunţat că înţelegerea dintre compania lui Ţiriac şi municipalitate nu va fi reziliată, deşi există suspiciuni că ar exista nereguli de ordin financiar.

„Suspiciunile pe care le avem nu reprezintă o confirmare. Turneul este un eveniment pozitiv pentru oraş”, a afirmat Rita Maestre, citată de El Mundo.

Aceasta a îndemnat la prudenţă, menţionând că nu poate spune clar dacă înţelegerea dintre Ţiriac şi autorităţi este ilegală. Pentru a face lumina în acest caz, reprezentanţii Consiliului Municipal au angajat două firme de avocatură foarte importante din Madrid.

Plângerea înaintată la Garda Financiară din Madrid vizează contractul semnat de compania lui Ţiriac, Madrid Trophy Promotion (MTP), şi fosta municipalitate, reprezentată de primarul Ana Botella. Aceasta a fost de acord să majoreze sumele încasate anual de Ţiriac pentru a păstra turneul de la Madrid.

Începând cu 2001, de când a adus turneul la Madrid, Ion Ţiriac încasa anual o suma de bani din partea autorităţilor întrucât oraşul beneficia de o imagine reprezentată la nivel internaţional.

În 2001, Ţiriac a încasat 1.5 milioane de euro, dar suma a crescut treptat. În 2009 a fost 5.3 milioane de euro, iar în 2010 la 10.4 milioane de euro. Contractul a fost prelungit până în 2021, iar sumele cresc anual.

Reprezentanţii Consiliului Municipal doresc astfel să vadă modul în care s-au mărit sumele plătite anual către compania lui Ţiriac, existând suspiciuni de „abuz administrativ şi deturnare de fonduri publice”, potrivit ziare.com.

În ultimii ani, acest contract a stârnit de mai multe ori nemulţumiri din partea autorităţilor din Madrid, însă este prima dată când se face o plângere.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos