Acasă Economie Ion Tiriac tocmai s-a mai imbogatit cu SUTE DE MILIOANE DE EURO!

Ion Tiriac tocmai s-a mai imbogatit cu SUTE DE MILIOANE DE EURO!

24

Omul de afaceri Ion Tiriac a vandut toate actiunile pe care le avea la UniCredit catre banca mama din Italia, tranzactia fiind de ordinul a sute de milioane de euro.

Astfel, UniCredit Bank Austria AG si-a majorat capitalul detinut in cadrul UniCredit Tiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%, scrie Wall-street.ro.

“Tiriac Holdings Ltd. isi vinde cele 45 de procente din UniCredit Tiriac Bank S.A. catre UniCredit Bank Austria AG. Ca rezultat, capitalul detinut de UniCredit Bank Austria AG in UniCredit Tiriac Bank S.A. creste de la 50,6% la 95,6%. Finalizarea tranzactiei este preconizata inainte de sfarsitul lunii iunie 2015. Partile acordului au agreat sa nu dezvaluie pretul de vanzare sau oricare alte detalii ale tranzactiei. UniCredit Bank Austria AG ia in considerare formularea unei oferte actionarilor minoritari ai UniCredit Tiriac Bank S.A. pentru a le achizitiona actiunile detinute”, anunta institutia financiara.

“As dori sa-i multumesc lui Ion Tiriac si reprezentantilor Tiriac Holding pentru colaborarea excelenta si pentru angajamentul aratat in ultimii ani. In urma achizitiei de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienti de retail si corporate din Romania, continuam acum sa ne consolidam si sa ne extindem pozitia pe piata din Romania prin aceasta tranzactie,” declara Carlo Vivaldi, vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit si Seful Diviziei Europa Centrala si de Est a UniCredit Bank Austria AG.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos