Acasă Romani in strainatate Jandarmii francezi au vazut niste romani care se pregateau sa taie porcul...

Jandarmii francezi au vazut niste romani care se pregateau sa taie porcul in curte si le-au luat animalul sa-l salveze!

Jandarmeria franceza a confiscat un porc de la românii care se pregăteau să-l sacrifice. Imaginile s-au viralizat pe rețelele de socializare. În video se observă cum jandarmii francezi însoțesc un porc care urma să fie sacrificat de câțiva români, anunță stiridiaspora.ro.

„De toate vezi în Franța!”, „L-a prins beat la volan, s-a dus Crăciunul” sau „Trebuie sa mănânce și ei” sunt doar câteva dintre sutele de comentarii lăsate de români la postare.

Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), cei care vor să sacrifice porcul trebuie să o facă respectând aceleași condiții de salubritate ca în anii trecuți.

Sacrificarea porcului în gospodărie se face de către medicul veterinar. Înainte de sacrificare este obligatorie contenția animalului, prin folosirea unor metode mecanice care să nu provoace durere, suferințe, contuzie sau rănire, potrivit normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii din 11.08.2006.

Picioarele animalului nu trebuie legate și se interzice suspendarea acestuia înainte de sacrificare. Metodele legale utilizate pentru sacrificarea porcului sunt:

Pistolul cu glonte captiv

Aplicarea unei lovituri care cauzează pierderea cunoștinței

Lovitura se realizează cu ajutorul unui instrument mecanic care administrează o presiune pe craniul animalului în urma percuţiei, fără penetrarea craniului. Persoana în cauză trebuie să se asigure că instrumentul se aplică în poziţia corespunzătoare, conform instrucţiunilor de utilizare, pentru a produce o asomare eficientă, fără fracturarea craniului.

Electronarcoza

Expunerea la dioxid de carbon

De asemenea, după asomarea porcului sau a altor animale, deținătorii trebuie să le provoace sângerarea prin incizarea cel puţin a unei artere carotide sau a vaselor din care aceasta porneşte. După incizia vaselor sanguine nu se va aplica nicio procedură de fasonare, înainte ca sângerarea să se fi terminat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentScade vârsta minimă pentru obținerea permisiului de conducere în România pentru unele categorii
Articolul următorCe caractere! Vamesii din Austria se razbuna pe romani si moldoveni, confiscandu-le branza, ouale, vinul si merele din bagaje