Jihadistii de la Statul Islamic au ajuns in Europa! Cumpara terenuri langa Romania!

37
Pe noile terenuri jihadistii vor sa construiasca o baza de lansare a atacurilor teroriste in Europa, scrie stiripesurse.ro.

Statul Islamic cumpara terenuri inconjurate de paduri din apropierea localitatii Osve, in Bosnia. Serviciile de informatii bosniace sunt convinse ca jihadistii incearca sa creeze o baza din care pot desfasura atacuri teroriste in UE.

Terenurile cumparate de ISIS au un avantaj esential: proximitatea cu Marea Mediterana, ceea ce inseamna ca teroristii pot veni din Siria, Irak sau Africa de Nord, traversand ilegal Grecia, Turcia, Macedonia si Serbia, noteaza Russia Today. Osve este situat pe o colina la 96 kilometri de Sarajevo. Localitatea, un sat, nu poate fi gasita pe hartile GPS si este mai lesne de ajuns pe jos, caile de acces fiind prea sinuoase si inguste pentru vehicule. Serviciile de securitate bosniace cred ca ISIS utilizeaza aceste teritorii pentru a antrena noi recruti, departe de ochii comunitatii internationale. Un alt avantaj pentru ISIS este vanzarea ilegala de arme in Bosnia, care dureaza inca dupa conflictul din 1990. In urma cu cinci luni, fortele antitero bosniace au vazut pentru prima data drapelul Daesh pe casele din alt sat, Gornja Maoca.


 

Citeste si:

Militantii Statului Islamic STAU LA COADA pentru a se SINUCIDE! Vor sa MOARA mai repede IN ATENTATE!

LUMEA FIERBE: Grupul terorist Stat Islamic prezinta executarea a doi agenti ai serviciilor secrete ruse de catre un copil de 10 ani!


 

Extremismul a fost mereu un subiect sensibil pentriu bosniaci. Potrivit serviciilor de informatii, dupa 2012, aproximativ doua sute de bosniaci au plecat in Irak si in Siria pentru a lupta alaturi de Statul Islamic. Aproximativ 40 au revenit in Bosnia. In septembrie, politia federala bosniaca (SIPA) a arestat doi lideri salafisti, Bilal Husein Bosnic si Nusret Imamovic.

isis7 ISIS cumpara in secret terenuri in BosniaIn ciuda acestor arestari, sute de fideli de pe teritoriul tarii s-au raliat altor lideri. Este vorba de Harun Mehicevic, plecat in Australia in 1990, dar care isi desfasoara la ora actuala activitatile in Bosnia, Jasin Rizvic si Osman Kekic, care, potrivit unor informatii, lupta la ora actuala in Siria si in Irak. Acestia sunt suspectati ca au cumparat terenurile amintite.

Potrivit unei anchete realizate de Daily Mirror ::::: CONTINUAREA ANCHETEI

Transparenta face diferenta