10.6 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăACTUALITATEJudecatoare sanctionata: Credea ca ”masca are aspect de botniță” si ”transformă omul...

Judecatoare sanctionata: Credea ca ”masca are aspect de botniță” si ”transformă omul în executant înfricoșat și lipsit de discernământ”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, miercuri, sancționarea judecătoarei Carmen Elena Chirilă de la Tribunalul Neamț după ce a scris în sentințe că ”masca are aspect de botniță” și purtarea ei în sala de judecată ar reprezenta ”o îngrădire a accesului la justiție”. Mai mult, aceasta a reclamat a dictatură. 

Potrivit deciziei, luată de Secția pentru judecători în materie disciplinară din CSM, indemnizația brută de încadrare a judecătoarei va fi redusă cu 25%, pentru trei luni. 

CSM a admis astfel acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei.
”Cu unanimitate (…) aplică doamnei Chirilă Carmen Elena, judecător în cadrul Tribunalului Neamţ, sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 3 luni”, se arată în decizia CSM, care poate fi însă atacată la ÎCCJ. 

Acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei Carmen Chirilă a fost deschisă după ce a scris în sentințe că masca de protecție împotriva coronavirusului ar reprezenta ”o îngrădire a accesului la justiție prin imposibilitatea identificării părților de către complet.” Aprecierile au fost făcute în jurul datei de 30 iunie 2020, la scurt timp după decizia CCR din 25 iunie prin care prevederile de atunci din legea 55/2020 privind carantina și autoizolarea au fost declarate neconstituționale.

Judecătoarea a scris că ”purtarea măștii, fiind act medical, nu poate fi impus fără consimțământul expres al persoanelor și, pe de altă parte, prezintă riscuri la adresa accesului liber la justiție, la demnitatea persoanei și la sănătate”. Ulterior, a declarat că ce deranjează în atitudinea sa este că ”sesizează dicatura”:
”La începutul “măsurilor de protecție”, când m-am opus transformării judecătorilor în agenți ai instituirii fricii și a instanțelor de judecată în spații asemănătoare stațiilor spațiale, am auzit chiar în mediul în care lucrez replici de genul: “moldovenii trebuie educați!”.
Reacția mea a fost astfel mereu o stare de activare a imunității împotriva dictaturii mentale, împotriva transformării omului în executant înfricoșat și lipsit de discernământ. Este evident pentru oricine raționează normal că această „lume nouă legislativă” nu reprezintă decât cea mai cruntă dictatură, pentru că se realizează cu ajutorul halatelor albe și, pe alocuri, din păcate, al robelor negre. Nu putem să nu observăm similitudini cu “lumea nouă”, impusă de diverși dictatori ai secolului trecut, care, sub pretextul unui pretins adevăr, i-au epurat pe toți cei ce nu se încadrau în acel “adevăr ”, susținea judecătoarea, citată de clujust.ro

Ultimele stiri