Acasă Monden Jurnalistul Catalin Tolontan DEMOLEAZA imaginea lui Ioan Gyuri Pascu: Fusese RACOLAT intr-un...

Jurnalistul Catalin Tolontan DEMOLEAZA imaginea lui Ioan Gyuri Pascu: Fusese RACOLAT intr-un CULT OSTIL medicinei moderne!

26

O investigaţie realizată de echipa de jurnalişti coordanată de Cătălin Tolontan arată că artistul Ioan Gyuri Pascu a frecventat în ultimii ani un cult care promova faptul că medicina clasică nu ajută oamenii. Cultul, cu 3 milioane de adepţi în toată lumea, era condus de un personaj controversat, maestrul Dang, iar fosta soție a lui Gyuri Pascu, Daniela Marin, este chiar liderul mișcării din România.

Se pare că după despărțirea de grupul Divertis, actorul a vrut să se regăsească, să uite de probleme, ajungând astfel să facă parte din cultul Dang.

Acesta este un cult care are aproximativ 3 milioane de practicanți în întreaga lume, iar cei care fac parte din el spun că pot vindeca diferite boli prin tratamente care îmbină idei creștine și budiste.

Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu este chiar liderul mișcării din România.

Cătălin Tolontn împreună cu colegii său, Mirela Neag și Răzvan Luțac au realizat o nouă învestigație cu privire la partea ascunsă a vieții lui Gyuri Pascu și au stat de vorbă cu persoane care l-a cunoscut cel mai bine în acest cult.

”Pentru că Gyuri se schimbase. Mi-a declamat că scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă. Spunea asta tuturor prietenilor. Și am vrut să aflu ce e la mijloc”, spune unul dintre interlocutori.

”Scopul final a terapiilor neconvenționale Dang este acela de a învinge moartea și de a te pulveriza în lumină”, a declarat un fost adept al sectei lui Dang din România.

Fosta soție a lui Gyuri, Daniela Marin, este ea însăși liderul cultului din țara noastră, aceasta fiind cea care l-a introdus și pe actor în această lume.

De asemenea, mai mulți actori tineri și oameni de televiziune sunt parte a cultului.

”Nu judec intențiile nimănui. Cu siguranță, intențiile celor care l-au convins pe Gyuri au fost inițial bune. Până la un anume punct, practicile lui Dang seamănă cu Reiki și cu alte învățături spirituale blânde și liniștitoare.

Dar, apoi, învățăturile Dang apelează la hipnoză, la desconsiderarea științei medicale și la ignorarea căii rațiunii. Nu cred că asta i-a făcut bine lui Gyuri, pe fondul anxietății sale și a bolilor netratate”, povestește amicul actorului.

Gyuri Pascu vedea binele pe care-l face cultul. O bună parte a cântecelor sale din ultimii ani vorbesc exact despre acest bine universal.

Chiar dacă actorul și soția sa se despărțiseră ca și cuplu, au continuat să aibă o relație profundă, chiar călătoreau împreună în diferite locuri considerate sacre.

”Amândoi erau inițiați din ce știu eu. Sincer, mie nu mi s-a părut că el o trata ca pe o maestră”, povestește un al prieten, care are o altă versiune, mai echilibrată, a relației dintre cei doi.

Se pare că viața lui Gyuri s-a rotit în jurul acestul cult, actorul făcând diverse sacrificii pentru binele cultului.

”De fapt, Gyuri era principalul finanțator al cultului lui Dang în România. El trăia într-un provizorat inimaginabil pentru o vedetă de talia sa. Cu chirie, cu mâncare pe sponci, iar banii din concerte aveau o principală destinație: activitățile Danielei și cultul. Gyuri avea prietenii platonice cu femei care îi făceau curat, îi găteau și îl ajutau” a spus un prieten al lui Gyuri Pascu.

”Nu cred că putem spune că cineva este responsabil de destinul unui alt adult. Gyuri a fost singurul stăpân al vieții lui. Din păcate, a ajuns într-un loc de unde n-a mai putut să plece”, încheie prietenul lui povestea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos