13 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiJurnalistul Oreste Teodorescu: PSD a devenit laboratorul idioților utili

Jurnalistul Oreste Teodorescu: PSD a devenit laboratorul idioților utili

in:

Stiri pe acelasi subiect

România a depășit pragul psihologic de peste 1000 de noi cazuri de Coronavirus pe zi, raportând aproape 60.000 de infectați. Relaxarea fără respectarea minimelor măsuri de distanțare socială și purtarea de măști în spațiile aglomerate devine din ce în ce mai îngrijorătoare cu efecte dramatice asupra economiei și siguranței sanitare. Deja Institutul National de Statistică anunță că numărul șomerilor în luna Iunie a acestui an a ajuns la 467.000 de șomeri, cu 124.000 de mii, mai mulți decât anul trecut.  

Ceea ce nu înțeleg liderii PSD și PRO România plus rătăciții din ALDE este că degeaba urlă ca varcolacii la luna plină că sunt preocupați de salvarea economiei românești dacă fac tot posibilul să nege Realitatea pandemiei, combat toate măsurile preventive ale Centrului  National pentru situații de urgență, atacă furibund guvernul cu tot arsenalul stupid al teoriei conspirației! Economia și starea de sănătate a populației sunt interconectate! Doar niște inconștienți sau poate niște dușmani ai României pot sa combată măsurile autorităților în lupta cu Covid 19, adâncind criza sanitara! Toate planurile de relansare economică devin apă de ploaie dacă populația activă a României se îmbolnăvește, sistemul medical public se blochează și țara intră din nou în carantină! Din cauza unor politicieni, medici, jurnaliști și influenceri mercenari politic care au convins o parte consistentă a populatiei că nu există nici un pericol sanitar, România a devenit peste noapte un focar de răspândire. Ciuma Roșie a reușit oribila contraperformanța să ne transforme țara în Ciuma Europei, cum recunoaștea cu amărăciune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Suntem deja Puși pe lista neagră de Belgia, Danemarca, Cehia. Mobilitatea transportatorilor români este mult diminuată, investitorii sunt descurajați, schimburile comerciale mult diminuate! 
Întrebarea care ne chinuie pe majoritatea dintre noi este de ce procedează pesedeul așa? De ce pare ca face toate eforturile pentru a sabota interesul national? Nu exista nici o explicație rațională! Atunci trebuie sa cautam motivele in alta parte. Ne ajuta un amplu articol publicat in cotidianul italian La Reppublica despre interesul Federatiei Ruse de a destabiliza Europa și implicările ei in dezinformare, propaganda neagră și manipulare operate pe teritoriul României. Autorii articolului arată cum cel mai mare partid din România, PSD a devenit centrul negationismului din regiune. Strategia Kremlinului este de a gripa mecanismele de absorbție a fondurilor europene destinate refacerii economiilor afectate de Covid 19, iar pentru acest obiectiv folosește tot registrul războiului hibrid! Susținerea negationismului, inducerea ideii ca pandemia este doar un scenariu al occidentului de înrobire a populatiei, promovarea mișcărilor radicale anti vaccin, anti 5G, ale “patriotilor” care se războiesc cu masca de protecție considerată botnița și care cred ca măsurile de siguranța sunt preludiul dictaturii sanitare, sunt Bombele lansate in spațiul public de Moscova folosind PSD-ul ca pe un fel de Enola Gay. După ce ieri, publicația europeană Politico a alocat un spațiu generos acestui tip de agresiune împotriva unei țări membră UE și NATO, iată că și jurnaliștii de la Reppublica indică Site-ul rusesc Sputnik ca sursa de promovare de știri false și teme conspiraționist-negaționiste! 

Campania intensă de știri false rusești despre coronavirus, cu sprijin pentru negationistii militanti, și largul concurs al Pesedeului are succes. Conform unui sondaj recent, 41 din 100 de romani sunt convinși că boala COVID-19 este un complot al ocultei occidentale , și nu o amenințare reală. Este dat exemplu, asistenta europarlamentarei socialiste, Maria Grapini, Josefina Pascal, cea mai vocala voce in prima linie a campania de negare și împotriva măsurilor sanitare impuse de guvernul liberal pro european. Autorii articolului vorbesc și despre suveranismul, anti europenismul și complicitățile pesedeului cu Moscova și Beijingul, angajate intr-un război psihologic de uzura cu lumea liberă! 

În opinia lui Raed Arafat, un expert de origine araba, care a devenit de multa vreme cea mai inalta autoritate romana in domeniul sanatatii, „ne confruntam cu multe atacuri negationiste, cu consecinte grave asupra sanatatii cetatenilor si indirect pentru intreaga UE. Sunt campanii foarte bine finantate, care vizeaza in special sa ii convinga pe tineri sa nu foloseasca mastile”, iar Corina Rebegea, de la Centrul Roman de Analiza a Politicii Europene, sustine ca „Sputnik este foarte des in spatele acestei propagande” toxice si anti-occidentale, in toate sensurile.

Ultimele stiri