Acasă Comentariul zilei Jurnalistul Oreste Teodorescu vede o Românie neguvernată: ”Iohannis a pariat greșit! Foarte...

Jurnalistul Oreste Teodorescu vede o Românie neguvernată: ”Iohannis a pariat greșit! Foarte curând va înțelege si el…”

1440

În ziua în care liberalii își acuză partenerii de guvernare că plătesc publicitate împotriva lor, USR-iștii rămân fără liderul suprem, iar George Simion sare la bătaie în Palrlament, jurnalistul Oreste Teodorescu vine cu o excelenta analiză în care ne arată că, de fapt, trecem printr-o criză de lideri, de oameni care să conducă asumat într-o direcție clară. De aceea România arată în prezent ca o țară neguvernată. Și totul pornește de la președintele Iohannis.

”Carre de prosti

Toate partidele “culeg ce au semănat”: lideri mediocri, activ clientelar și dependentă totala fata de Cotroceni. Iar acest diagnostic se traduce intr-o singura expresie: faliment politic. Sa le analizam pe rând.

PNL sau remorca fără personalitate a tacutului de la Cotroceni. Au forțat cu brutalitate și incoerentă schimbarea lui Orban cu un individ total incapabil sa înțeleagă măcar, d-apăi sa gestioneze un partid eclectic și complicat. In scurt timp, saltimbancul Citu, înconjurat de o armata de maimuțoi isterici, au dinamitat coaliția cu USR și s-au predat necondiționat pesedistilor care guvernezeaza neîntrerupt și catastrofal România din 2012 incoace… Gașca lui Superman a reușit contraperformanța de a pierde peste 6 procente din increderea populatiei in mai puțin de un an de bâlbe penibile. Dacă nu vor organiza in primăvara un congres extraordinar, prin care sa readucă la butoane, adevărați lideri liberali, precum Motreanu sau Bolojan, atunci partidul se va muta definitiv in derizoriu și irelevanta! Drum care a început deja…

USR se confrunta tot cu un balon umflat cu heliu, in persoana unui politruc total lipsit de carisma și manevrat din umbra de tot felul de generali sulfuroși. Dacian Cioloș, deși are mai putini adepți decât un presedinte de scara de bloc, a reușit sa captureze partidul, pe care acum îl șantajează sa-i acorde și mai multa putere. Acest birocrat european, care însă pute a securist de dinainte de 1989, nu a înțeles un singur lucru important din politica: respectul nu se impune, ci se câștiga! Dacă USR nu va reuși, poate tot printr-un congres intern sa-l debarce pe “neica nimeni” Cioloș și sa readucă in frunte lideri precum Drula de exemplu, va pierde din ce in ce mai mult teren!

La AUR a început “noapte cuțitelor lungi”. Intrat in jocul politic mare, partidul se confrunta acum cu demonii naționalismului extremist, antisemit, xenofob și i liberal promovat de trompetele Moscovei, George Simion și Călin Georgescu. Nici măcar euroscepticii și suveraniștii europeni nu vor sa fie asociați cu niște lichele populiste care amesteca religia și fanatismul intr-o formula inacceptabila pentru lumea civilizata și cu adevărat democratica. In acest moment, cu rusofilii la butoane, acest partid nu mai are nici o șansa de a face opoziție reala la gigantic de monstruoasa coaliție pnl-psd și atunci va începe declinul. Încă se mai pot îndrepta lucrurile printr-un salt calitativ: au scăpat de Sosoaca și au crescut in sondaje! Dacă se debaraseaza de balastul putinist, ar putea construi o platforma conservator-creștina cu rădăcini europene și linii comune cu republicanii americani.

Nici in PSD nu e liniște, gruparea Stanescu așteaptă la cotitura orice greșeală strategica a grupării Ciolacu, pentru a forța niște schimbări guvernamentale și pentru a se instaura la bugetul de stat, care a început deja sa primească prin PNRR câteva miliarde de euro.

La cum arată țara, intr-un context atât de delicat cum este situația de la granița Ucrainei, pare neguvernata și ceea ce este si mai grav, NEGUVERNABILĂ! Iohannis a pariat greșit! Foarte curând va înțelege si el… deși procesorul este ceva mai…ardelenesc…”, scrie Oreste Teodorescu pe pagina personala de facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos