8.5 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEJustitia pe la altii: Prins ca a primit MITA, un inalt oficial...

Justitia pe la altii: Prins ca a primit MITA, un inalt oficial chinez a fost executat direct!

in:

Stiri pe acelasi subiect

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

”Procesul” unui porumbel considerat de poliția indiană spion chinez s-a încheiat

''Procesul'' unui porumbel, ați citit bine, considerat de poliția...

OMS cere informatii despre noul val de boli pulmonare din China!

O crestere a bolilor respiratorii in randul copiilor din...

Fostul director al China Huarong Asset Management, Lai Xiaomin, a fost executat vineri pentru luare de mita, anunta Xinhua News. Lai a recunoscut ca a luat mita peste 1,788 miliard de yuan (229 milioane de euro).

Executia a urmat aprobarii Curtii Populare Supreme si a fost efectuata de un tribunal din municipiul Tianjin din nordul Chinei.

Fostul sef al conglomeratului financiar China Huarong a fost condamnat pe 5 ianuarie la pedeapsa capitala pentru „coruptie si bigamie”.

Lai Xiaomin a fost gasit vinovat de incasarea unor comisioane ilegale in valoare de 215 milioane de euro si de tentativa de a obtine altele in suma de 13 milioane.

Sumele au fost „extrem de mari, circumstantele deosebit de grave si intentiile extrem de rauvoitoare”, a explicat tribunalul din Tianjin (nordul Chinei).

Lai Xiaomin (58 de ani) a fost gasit vinovat si de bigamie, stabilindu-se ca „a trait multa vreme cu alte femei”, in afara casatoriei, si cu care a avut copii nelegitimi.

Fostul sef de corporatie a facut marturisiri in ianuarie 2020, in imagini difuzate de televiziunea publica CCTV care au mai aratat intre altele seifuri si dulapuri pline cu teancuri de bancnote intr-un apartament din Beijing care i-ar fi apartinut lui Lai.

Imaginile au mai aratat si masini de lux si lingouri de aur pe care Lai le-ar fi acceptat ca mita.

Acesta a asigurat totusi ca nu a „indraznit” sa cheltuiasca nimic din banii respectivi.

China a lansat o vasta campanie anticoruptie in 2012, dupa instalarea presedintelui Xi Jinping in fruntea Partidului Comunist Chinez, si peste un milion si jumatate de cadre de partid au fost sanctionate ulterior.

Asociatiile pentru apararea drepturilor omului au denuntat practica „marturisirilor televizate” din China, afirmand ca in multe cazuri acestea sunt obtinute sub tortura sau santaj, mentioneaza AFP.

Ultimele stiri