Acasă Economie Kaufland face profituri de zeci de milioane in Romania, dar sprijina producatorii...

Kaufland face profituri de zeci de milioane in Romania, dar sprijina producatorii din Republica Moldova!

748

Conducerea companiei Kaufland SRL a anuntat ca a reuşit să încheie contracte de colaborare cu peste 100 de furnizori şi producători locali din Republica Moldova, care deja au fost listați pentru rețeaua de magazine Kaufland din România, cu un potenţial de export estimat la 15 milioane de euro anual.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Anuntul a fost facut in cadrul unei intalniri a conducerii Kaufland Romania cu prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip.

În același timp, investitorul intenţionează să-şi extindă afacerile în Republica Moldova şi să construiască aici 15 magazine. Proiectul respectiv are o valoare de aproximativ 100 milioane de euro şi prevede crearea a peste 1000 de locuri de muncă. Primele trei magazine se planifică a fi deschise anul viitor.

„Ne dorim să creștem numărul locurilor de muncă, să creștem bunăstarea cetățenilor și acest lucru se poate realiza doar cu ajutorul companiilor internaționale cum este a Dumneavoastră, care pornesc proiecte importante pentru economia țării. Vreau să vă încurajez să avansăm împreună în vederea realizării cu succes a acestui proiect investiţional”, a subliniat premierul moldovean.

În context, şeful Cabinetului de miniştri s-a referit la paşii întreprinşi de Executiv pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, între care: reducerea instituţiilor cu funcții de control și micșorarea numărului de acte permisive. În acelaşi timp, se lucrează asupra modificării legislaţiei muncii şi a eficientizării regimului de acces al străinilor pe piaţa muncii din Moldova.

„Toate aceste acţiuni au ca scop încurajarea investiţiilor în economia ţării şi facilitarea activităţii antreprenorilor. Voi solicita ca proiectul Kaufland să fie inclus în lista proiectelor investiționale internaţionale monitorizate de Guvern, astfel, ca provocările care apar să fie depăşite rapid”, a menţionat Pavel Filip.

Articolul precedentCrin Antonescu TRANSEAZA jocurile murdare din PNL: E o mizerie!
Articolul următorDragnea primeste o lovitura grea de unde se astepta mai putin! Grindeanu intervine OFICIAL in dosarul liderului PSD cu fosta sotie, Bombonica!