Acasă Comentariul zilei Kievul il umileste pe Putin: A început să „cerșească” negocieri prin tot...

Kievul il umileste pe Putin: A început să „cerșească” negocieri prin tot felul de mediatori

418

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC) al Ucrainei, a declarat că Rusia începe să „cerșească” negocieri prin intermediari.

„Putin dă ordin să asedieze complet regiunile Lugansk și Donețk. Nu există niciun secret în spatele acestui lucru. Mai mult, ei încep acum să realizeze că, în mod cert, nu sunt capabili să atingă acele obiective de ocupare a țării noastre pe care și le-au stabilit anterior. Acesta este motivul pentru care astăzi cerșesc. Ei implică un întreg grup de intermediari”, a declarat Danilov într-un interviu pentru Radio NV, scrie cotidianul ucrainean Pravda.
.
„În acest moment, desfășoară o muncă uriașă cu grupuri separate pentru a le determina să negocieze. Au în vedere ca intermediari Brazilia și oricine vă puteți imagina. ‘Haideți să negociem pentru a rezolva cumva această problemă’”, a spus oficialul ucrainean.

Danilov afirmă că, la rândul său, Ucraina a pus patru condiții simple pentru Rusia:

Retragerea din toate teritoriile ucrainene care sunt acum ocupate
Aducerea în fața justiției a celor care au început războiul și care ucid copii, bătrâni și femei
Garanții de securitate pentru Ucraina
Acceptarea de către Moscova a răspunderii pentru acțiunile sale
„Această absurditate care se desfășoară astăzi trebuie să se încheie mai devreme sau mai târziu. Trebuie să punem un stop total. Când unii cred că trebuie să fim îmblânziți cumva pentru a începe să negociem cu Putin despre ceva – ei bine, desigur. Dar Putin trebuie să îndeplinească mai întâi condițiile țării noastre. Nu există o altă cale”, a mai spus acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos