24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEKlaus Iohannis, prima reacție la drona rusească prăbușită în România: „Ar fi...

Klaus Iohannis, prima reacție la drona rusească prăbușită în România: „Ar fi o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Klaus Iohannis a avut, miercuri, prima reacție după ce bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României.

„Aș vrea să mă refer la cele mai recente informații cu privire la identificarea unor componente care pot aparține unor drone. Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.

În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO.

Atacurile asupra infrastructurii structurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița României. Suntem foarte bine apărați în cadrul NATO. România benefiaciază de garanții de securitate cele mai puternice din istorie”, a spus Klaus Iohannis.

Bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării noastre, informație confirmată chiar de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

„Am avut aseară în jurul orei 6 indicii că echipele noastre au identificat resturi care pot fi asociate cu o dronă. S-au făcut lucrurile obișnuite în astfel de cazuri, echipele au luat probele pe care le analizează cu echipamentele avute la dispoziție în cadrul MApN”, a explicat ministrul Apărării.

Demnitarul a menționat că el este cel care i-a spus șefului statului că pe teritoriul României nu au căzut drone rusești, așa cum susțineau ucrainenii.

„Eu i-am furnizat această informatie (șefului statului, n.red.) Când i-am comunicat, m-am bazat pe toate datele puse la dispoziție de colegii din MApN și care duceau la această concluzie. Informarea mea s-a bazat pe ce am avut la dispoziție. Informarea a fost cu bună-credință”, a declarat Angel Tîlvăr.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version