Acasă ACTUALITATE L-a linistit DNA-ul! Piedone este URMARIT PENAL pentru ABUZ IN SERVICIU si...

L-a linistit DNA-ul! Piedone este URMARIT PENAL pentru ABUZ IN SERVICIU si FALS, in dosarul Colectiv!

17

Cristian Popescu Piedone e urmarit penal de DNA in dosarul tragediei de la Colectiv, potrivit unui comunicat al institutiei. Piedone e acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals intelectual.

De asemenea, DNA a inceput urmarirea penala in rem (fata de mai multe fapte, nu fata de persoane) in cazul tragediei din clubul colectiv, privind presupuse fapte savarsite de persoane cu atributii de decizie din Primaria Sectorului 4, potrivit unui comunicat. Faptele sunt abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat și complicitate), fals intelectual (autorat și complicitate).

Reamintim ca procurorii DNA l-au audiat astazi pe Cristian Popescu Piedone, care a demisionat in urma cu trei zile din functia de primar al Sectorului 4.


Citeste si:

Piedone ADUS cu mandat la DNA! Este anchetat oficial in DOSARUL Colectiv!

Piedone SI-A DAT DEMISIA! Strada L-A INFRANT!


Comunicatul DNA privindu-l pe Piedone:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În ordonanța întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de funcționar public – primar al sectorului 4 București, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

Suspectului Popescu Cristian Victor Piedone i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos