La 85 de ani, Gina Lollobrigida isi vinde bijuteriile si se dedica sculpturii

Gina LollobrigidaGina Lollobrigida isi scoate la vanzare cele mai scumpe bijuterii, intentionand sa doneze o parte din banii obtinuti pentru a sprijini cercetarile in domeniul celulelor stem. Casa de licitatii Sotherby’s a fixat vanzarea pentru luna mai. Anuntul a fost facut de compania Sotherby’s, potrivit Le matin.

Obiectele de podoaba scoase la vanzare au fost create de bijutierul italian Bulgari in anii ’50 si ’60 si au facut parte din expozitia “Bulgari, 125 de ani de excelenta italiana”, de la Paris, la sfarsitul anului 2010.

In cursul saptamanilor urmatoare, aceste bijuterii vor fi expuse la Londra, New York si Roma, apoi la Geneva, unde va avea loc licitatia, pe 14 mai.

Actrita italiana, in varsta de 85 de ani, a pus in vanzare 22 de bijuterii, printre care o pereche de cercei din perle naturale si diamante, estimata la o suma intre 0,6 si 1 milion de dolari, si un inel cu un diamant de 19,03 carate, estimat la aceeasi valoare.

De ceva vreme, actrita s-a dedicat sculpturii, iar cum un “sculptor nu are nevoie de bijuterii”, hotararea a fost luata firesc.

Gina Lollobrigida a declarat ca doreste sa vina in ajutorul unei “cauze de suflet, aceea a terapiei prin celule stem, de care fiecare copil bolnav ar trebui sa beneficieze”. Avand in vedere acest lucru, actrita s-a angajat “sa doneze o parte din banii obtinuti in urma vanzarii unui spital international, specializat in dezvoltarea terapiilor prin celule stem”.

Orasul Geneva gazduieste in mod traditional, in luna mai, dar si toamna, importante vanzari de bijuterii ce apartin unor creatori celebri. Licitatiile sunt organizate de doua mari case, Christie’s si Sotheby’s, care duc o concurenta acerba.

Astfel, in ziua urmatoare vanzarii programate de Sotheby’s, casa de licitatii Christie’s va scoate la vanzare un exceptional diamant de 101 carate, unul dintre cele mai scumpe din categoria sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *