Annex - Monroe, Marilyn (Misfits, The)_10O impresionanta colectie de fotografii cu vedete de la Hollywood realizate in anii ’20, ’30 si ’40 va fi scoasa la licitatie in luna aprilie, a anuntat casa de licitatii Guernsey’s.

Colectia, denumita „The Movie Star News Collection”, a fost realizata de fotograful Irving Klaw inca din anul 1939, si include aproape 3 milioane de postere, negative si fotografii cu celebritati din lumea filmului.

Printre acestia se numara nume sonore de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, James Dean, Rudolph Valentino, Judy Garland, Steve McQueen, Charlie Chaplin si Audrey Hepburn.

De asemenea, si alte obiecte care au apartinut acestor vedete vor fi scoase la licitatie. Preturile fotografiilor pornesc de la 60 de dolari sau 100 de dolari, insa piesa vedeta a licitatiei se anunta a fi o pereche de pantofi cu toc purtata de modelul Betty Page, denumita „Queen of Pin-Ups”, care are un pret de pornire de 10.000 de dolari.

Colectia cuprinde fotografii originale, care au fost realizate pe platourile unde au fost filmate pelicule devenite clasice, precum „Vrajitorul din Oz” sau „Nasul”, dar si 600 de instantanee cu Marilyn Monroe.

Licitatia se va desfasura in perioada 6-7 aprilie la The Arader Galleries din New York.