Acasă Cultura La doar 12 ani o pictorita romanca este considerata noul fenomen artistic...

La doar 12 ani o pictorita romanca este considerata noul fenomen artistic al Europei

Giulia Pintea este o pictoriţă de 12 ani, care este considerată un fenomen în Occident, după expozițiile din Franţa, Germania şi Marea Britanie.

La doar 12 ani, pictorița Giulia Pintea a devenit deja un fenomen în Occident, după ce şi-a expus tablourile în Franţa, Germania şi Marea Britanie.

„Sunt un copil căruia îi place să deseneze, să se joace și căruia îi place sportul foarte mult și pictura. România este țara în care s-au născut părinții mei și locul în care îmi petrec vacanțele”, spune Giulia.

Mica artistă s-a născut în Italia, dar trăieşte în Franţa. Ştie perfect limba română şi îşi petrece vacanţele de vară la bunici, în Satu Mare. Iar acum, pentru prima dată, și-a prezentat lucrările în faţa românilor, într-o expoziţie deschisă la Palatul Parlamentului.

Expoziţia Giuliei Pintea se numeşte „Simfonia în culori”.  

Mama Giuliei a emigrat în Canada în anul 2000. După zece ani, alături de soțul ei, a revenit în Europa, mai întâi în Italia, după care s-au mutat, cu fiica lor, în Franța. Giulia și-a petrecut vacanțele de vară la bunici, în Satu Mare, ca adevărate lecții despre propriile rădăcini.

La București, alaturi de Giulia, a venit, din Franța, și mentorul ei, profesorul Jose Curti:

„Giulia de astăzi este o mare artistă. A început la 6 ani, acum are 12 ani. Putem spune că a evoluat şi acum pleacă în toate sensurile. Este extraordinară. Este explozivă şi mă impresionează. Şi pot să spun că mă depăşeşte. Îşi depăşeşte profesorul. Este extraordinară!”

Lucrările Giuliei pot fi văzute aici – www.artmajeur.com/alpintea/en .

În jurul Giuliei au venit familia și prietenii din Germania, Franța și România.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentStructuri de economie socială în Regiunea Centru, evenimente în cadrul proiectului STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ SOLIDARe
Articolul următorMinistrul Sebastian Burduja: România și Israel au șansa să ducă la următorul nivel cooperarea în cercetare și inovare