Intra in contact cu noi

Calarasi

La doar 13 ani, un copil din Oltenita este considerat unul dintre cei mai buni IT-sti din lume!

Publicat cu

pe

Un copil genial de doar 13 ani din judetul Calarasi a ajuns sa fie privit desptr unul dintre cei mai buni IT-sti din lume, rezultatele lui fiind premiate la nivel mondial.

Alexandru Tălnaci a câştigat aurul la etapa naţională a concursului Infomatrix 2017, secţiunea Programming, şi argintul la etapa mondială a competiţiei, reprezentând România, cu aplicaţia Bucharest Hospitals.

Are 13 ani şi este elev în clasa a 7-a la Școala Gimnazială Mircea Eliade din Olteniţa. Pentru el, informatica este o pasiune. Dacă la vârsta de cinci ani cei mai mulţi încă nu lasă maşinuţele sau figurinele din mână, Alexandru a dat peste un alt tip de jucării. El a început să se joace cu sisteme de operare, cu antiviruşi, iar ulterior a descoperit softuri video precum Sony Vegas sau Adobe After Effects, care i-au stârnit interesul. Astfel, nu este de mirare că, de-a lungul timpului, a editat diverse filmuleţe care pot fi găsite pe canalele sale de Youtube şi care i-au adus premii la concursurile de profil. Sau că a primit nenumărate medalii pentru „invenţiile” cu care s-a prezentat la concursurile de informatică, scrie Capital.ro.

Din dragoste pentru coduri

Reclama

Mai întâi, s-a lăsat uimit de funcţionalitatea codurilor şi de faptul că îi permit să dezvolte, nu cu foarte mare chin, cam tot ceea ce-şi propune. Primul său soft se numeşte InfoOltenita. Este vorba despre o aplicaţie pentru telefoane mobile, care rulează în sistemul de operare Android şi arată punctele de interes, numerele de telefon şi locaţiile importante din oraş. Cu acesta a luat menţiune la un concurs de informatică. A doua aplicaţie se numeşte TankDuino, care controlează un tank pe platforma Arduino prin Bluetooth. Aici, tankul are numeroase funcţii, de preluare temperatură, activare/dezactivare lumină, mers în faţă – spate-stânga-dreapta, are o funcţie de urmărit linia, camera video care filmează în direct şi numeroşi alţi senzori  etc.

Citeste mai multe pe Capital.ro.

Braila

Cod rosu de viscol puternic si ninsoare abundenta pentru judetele Braila, Ialomita, Buzau, Calarasi, Constanta si Tulcea

Publicat cu

pe

Meteorologii au emis duminica dimineata avertizare cod rosu de viscol puternic si ninsoare abundenta pentru judetele Braila, Ialomita, Buzau, Calarasi, Constanta si Tulcea. Toate drumurile nationale au fost inchise in judetul Braila, informeaza news.ro.
Conform meteorologilor, pana la ora 10.00 va fi viscol puternic cu rafale ale vantului de peste 95 – 100 km/h, ninsoare abundenta, zapada viscolita, vizibilitate redusa spre zero.

Zone vizate:
– Judetul Braila: Ianca, Insuratei, Sutesti, Ulmu, Movila Miresii, Dudesti, Maxineni, Victoria, Traian, Ciresu, Mircea Voda, Baraganul, Zavoaia, Galbenu, Jirlau, Salcia Tudor, Ciocile, Bordei Verde, Rosiori, Surdila-Gaiseanca, Visani, Gradistea, Ramnicelu, Gemenele, Surdila-Greci, Scortaru Nou, Racovita, Faurei;

– Judetul Ialomita: Slobozia, Tandarei, Amara, Grivita, Scanteia, Munteni-Buzau, Cazanesti, Saveni, Ciochina, Reviga, Perieti, Mihail Kogalniceanu, Traian, Milosesti, Gheorghe Doja, Ograda, Gheorghe Lazar, Cocora, Ciulnita, Suditi, Andrasesti, Bucu, Movila, Balaciu, Platonesti, Cosambesti, Valea Ciorii, Marculesti, Albesti, Colelia, Sarateni, Buesti;

– Judetul Buzau: Pogoanele, Sageata, Padina, Rusetu, Balta Alba, Luciu, C.a. Rosetti, Scutelnici,Cilibia, Valcelele, Largu, Robeasca;

Reclama

– Judetul Calarasi: Dragalina, Dor Marunt, Perisoru, Stefan cel Mare, Dragos Voda.

Incepand cu ora 07.00, pe durata codului rosu toate drumurile nationale din judetul Braila, mai putin spre Galati vor fi inchise preventiv. Decizia a fost anuntata duminica dimineata de ISU Braila.

In acest judet ninge abundent de mai multe ore iar vantul sufla cu putere. De altfel , pompierii au intervenit deja pentru degajarea mai multor copaci doborati la pamant de rafaLele puternice de vant, inclusiv pe masini parcate.

Si judetele Constania si Tulcea se afla sub avertizare cod rosu de viscol de la ora 6:00, fiind anuntate intensificari puternice ale vantului care vor depasi la rafala 100 km/h. Treptat precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare si va fi viscol puternic

Reclama

Zone vizate:
– Zona de litoral a judetului Constanta , respectiv zona localitatilor: Constanta, Navodari, Ovidiu, Mihail Kogalniceanu, Eforie, Cumpana, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albesti, Pecineaga, Istria, Sacele, Costinesti, Mangalia;

– Judetul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localitatilor: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufaru, Bestepe, Crisan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;

– Zona de litoral a judetului Tulcea , respectiv zona localitatilor: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfantu Gheorghe;

Reclama
Continua sa citesti

Calarasi

Siguranta si incredere? De unde? Un barbat a plecat cu masina Politiei si facut accident

Publicat cu

pe

Incident hilar la Lehliu. Un bărbat a furat o mașină de poliție, în timp ce oamenii legii se aflau la o intervenție și a mers cu ea câteva sute de metri. Bărbatul a fost prins și a ajuns în arest.

Incidentul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când polițiștii din Lehliu au fost chemați prin apel la 112 să intervină pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane, transmite CălărașiPress.ro.

În timp ce polițiștii legitimau persoanele implicate, un bărbat a profitat de neatenția lor, s-a urcat la volanul autospecialei și a condus-o aproximativ 300 de metri.  După ce a oprit mașina, bărbatul a fost imobilizat de către polițiști.

IPJ Călărași transmite că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, dar și o cercetare internă cu privire la intervenție.

Continua sa citesti

Calarasi

VIDEO-Baronul PNL care ar face invidios orice PSD-ist: Spaga in slipi si mizerie in spitale!

Publicat cu

pe

Dupa aproape patru ani cu PSD la conducerea tarii, este vital ca partidele anti-PSD să vină în 2020 cu o ofertă electorală imbatabilă, ceea ce ar însemna ca pe listele de candidați să nu se regăsească personaje controversate precum actualul senator PNL Răducu Filipescu, fost președinte al Consiliului Județean Călărași pentru trei mandate, scrie Podul.ro

Cariera lui Filipescu este pătată de controverse privind problemele sale cu legea, incompetență, uselism virulent chiar și după ruperea USL, dar și un episod mai puțin știut, intitulat „șpaga în slip”.

Șpaga în slip

Senatorul PNL Răducu Filipescu a fost protagonistul cazului „șpaga în slip”, pentru care a și fost arestat, potrivit relatării fostului său șef Vergil Bănea. Filipescu era la acea vreme un simplu angajat la Întreprinderea de Transport Local, care a primit mită, inclusiv o sumă de bani în slip, de la un șofer care voia să își angajeze soția pe post de taxatoare de bilete.

Reclama

Bănea povestește într-un video, cu lux de amănunte, cum i-a fost găsită mita lui Filipescu în sertarele biroului și banii în slip de către polițiști și procuror. Bănea a fost singurul martor la flagrantul „șpăgii în slip”.

Dezvăluirea lui Bănea: „În jurul orei 9, 9:30, am rămas surprins când secretara m-a anunțat că doi polițiști vin cu Filipescu și cu un procuror la dvs. Bineînțeles că nu știam ce problemă era. Chiar nu m-am simțit comod în momentele respective. Am zis „ce s-a întâmplat?”. Știam că el este învoit, moment în care au intrat cei doi polițiști cu el și procurorul Iordăchescu. S-au prezentat, au spus de ce au venit și că sunt invitat la dispeceratul de la poartă, unde el avea un birou, să particip la o constatare. Împreună cu ei am coborât, am mers la poartă și dânșii au început să-l întrebe pe Filipescu: „Unde este cartușul de țigări Kent?”. El a ridicat din umeri spunând că nu știe nimic. Unul dintre polițiști l-a căutat în birou, în cele două laterale, și a găsit cartușul și la pus pe masă. Între timp, celălalt polițist a montat dispozitivul, iar în momentul în care l-a băgat în priză a apărut pe cartușul de țigări: mită. Filipescu nu recunoștea. Dar până la urmă a fost nevoit să recunoască. După aceea i se zice să scoată pachetul de cafea Alvorada. Iar n-a vrut să scoată nimica. Celălalt polițist a umblat în birou și a găsit și pachetul de Alvorada. L-au verificat, scria „mită”. La un moment dat, unul dintre polițiști zice „scoate și cei 500 de lei pe care i-ai primit mită de la numitul Tudorache”. Tudorache îl chema pe respectivul șofer, era șofer pe autobuz și voia să angajeze soția taxatoare pe autobuz, că așa era la vremea respectivă. Filipescu zicea „nu, nu nu, nu am primit niciun ban”, iar polițiștii l-au dezbrăcat. Unul dintre cei doi milițieni i-a dat pantalonii jos și a rămas în slip. Nu se vedea absolut nimic, moment în care polițistul se duce în spate și când face așa la slip au căzut banii. Au luat pe fiecare în parte, i-au pus în dreptul aparatului și apărea scris pe toate bancnotele „mită”. Procurorul Iordăchescu nu schița nimic pentru că era un cunoscut de-al lor. Din acest moment s-a încheiat un proces verbal. Eu am fost singurul martor lângă cei doi polițiști și respectivul procuror. Nici măcar cel care îi dăduse banii nu a fost acolo. Au încheiat documentul respectiv și bineînțeles că l-au arestat”.

Vedeți video în cele ce urmează: 

Citeste mai multe pe Podul.ro

Reclama
Continua sa citesti

hot news