19.1 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăStirea zileiCalarasiLa doar 13 ani, un copil din Oltenita este considerat unul dintre...

La doar 13 ani, un copil din Oltenita este considerat unul dintre cei mai buni IT-sti din lume!

in:

Stiri pe acelasi subiect

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Un copil genial de doar 13 ani din judetul Calarasi a ajuns sa fie privit desptr unul dintre cei mai buni IT-sti din lume, rezultatele lui fiind premiate la nivel mondial.

Alexandru Tălnaci a câştigat aurul la etapa naţională a concursului Infomatrix 2017, secţiunea Programming, şi argintul la etapa mondială a competiţiei, reprezentând România, cu aplicaţia Bucharest Hospitals.

Are 13 ani şi este elev în clasa a 7-a la Școala Gimnazială Mircea Eliade din Olteniţa. Pentru el, informatica este o pasiune. Dacă la vârsta de cinci ani cei mai mulţi încă nu lasă maşinuţele sau figurinele din mână, Alexandru a dat peste un alt tip de jucării. El a început să se joace cu sisteme de operare, cu antiviruşi, iar ulterior a descoperit softuri video precum Sony Vegas sau Adobe After Effects, care i-au stârnit interesul. Astfel, nu este de mirare că, de-a lungul timpului, a editat diverse filmuleţe care pot fi găsite pe canalele sale de Youtube şi care i-au adus premii la concursurile de profil. Sau că a primit nenumărate medalii pentru „invenţiile” cu care s-a prezentat la concursurile de informatică, scrie Capital.ro.

Din dragoste pentru coduri

Mai întâi, s-a lăsat uimit de funcţionalitatea codurilor şi de faptul că îi permit să dezvolte, nu cu foarte mare chin, cam tot ceea ce-şi propune. Primul său soft se numeşte InfoOltenita. Este vorba despre o aplicaţie pentru telefoane mobile, care rulează în sistemul de operare Android şi arată punctele de interes, numerele de telefon şi locaţiile importante din oraş. Cu acesta a luat menţiune la un concurs de informatică. A doua aplicaţie se numeşte TankDuino, care controlează un tank pe platforma Arduino prin Bluetooth. Aici, tankul are numeroase funcţii, de preluare temperatură, activare/dezactivare lumină, mers în faţă – spate-stânga-dreapta, are o funcţie de urmărit linia, camera video care filmează în direct şi numeroşi alţi senzori  etc.

Citeste mai multe pe Capital.ro.

Ultimele stiri