Acasă Calarasi La doar 13 ani, un copil din Oltenita este considerat unul dintre...

La doar 13 ani, un copil din Oltenita este considerat unul dintre cei mai buni IT-sti din lume!

18

Un copil genial de doar 13 ani din judetul Calarasi a ajuns sa fie privit desptr unul dintre cei mai buni IT-sti din lume, rezultatele lui fiind premiate la nivel mondial.

Alexandru Tălnaci a câştigat aurul la etapa naţională a concursului Infomatrix 2017, secţiunea Programming, şi argintul la etapa mondială a competiţiei, reprezentând România, cu aplicaţia Bucharest Hospitals.

Are 13 ani şi este elev în clasa a 7-a la Școala Gimnazială Mircea Eliade din Olteniţa. Pentru el, informatica este o pasiune. Dacă la vârsta de cinci ani cei mai mulţi încă nu lasă maşinuţele sau figurinele din mână, Alexandru a dat peste un alt tip de jucării. El a început să se joace cu sisteme de operare, cu antiviruşi, iar ulterior a descoperit softuri video precum Sony Vegas sau Adobe After Effects, care i-au stârnit interesul. Astfel, nu este de mirare că, de-a lungul timpului, a editat diverse filmuleţe care pot fi găsite pe canalele sale de Youtube şi care i-au adus premii la concursurile de profil. Sau că a primit nenumărate medalii pentru „invenţiile” cu care s-a prezentat la concursurile de informatică, scrie Capital.ro.

Din dragoste pentru coduri

Mai întâi, s-a lăsat uimit de funcţionalitatea codurilor şi de faptul că îi permit să dezvolte, nu cu foarte mare chin, cam tot ceea ce-şi propune. Primul său soft se numeşte InfoOltenita. Este vorba despre o aplicaţie pentru telefoane mobile, care rulează în sistemul de operare Android şi arată punctele de interes, numerele de telefon şi locaţiile importante din oraş. Cu acesta a luat menţiune la un concurs de informatică. A doua aplicaţie se numeşte TankDuino, care controlează un tank pe platforma Arduino prin Bluetooth. Aici, tankul are numeroase funcţii, de preluare temperatură, activare/dezactivare lumină, mers în faţă – spate-stânga-dreapta, are o funcţie de urmărit linia, camera video care filmează în direct şi numeroşi alţi senzori  etc.

Citeste mai multe pe Capital.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos