25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăStirea zileiLa doar 19 ani, CEA MAI FRUMOASA tiganca din Romania a fost...

La doar 19 ani, CEA MAI FRUMOASA tiganca din Romania a fost angajata in Parlamentul European!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu si-a amintit brusc despre drepturile romanilor din Ucraina

Dupa ce ani de zile politicienii romani nu au...

Încă o minivacanță pentru români: Punte peste 4 zile

O nouă minivacanță se apropie pentru români. Vor putea...

Milioane de romani raman fara ajutoarele de la stat pentru plata facturilor

Cardurile de energie plătite din bani europeni dispar de...

La doar 19 ani, Perla Scripcariu, o tânără de etnie romă din Botoşani a ajuns să lucreze în Parlamentul European, la Bruxelles, ca şi consilier la un cabinet europarlamentar. Tânăra a cărei poveste a fost prezentată pe adevărul.ro a luptat de mică cu greutăţile şi prejudecăţile, dar a reuşit să termine cu brio un liceu de elită, Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani, să promoveze Bac-ul cu o notă mare şi în cele din urmă să fie dorită de cinci universităţi din Marea Britanie.

Deşi provine dintr-o etnie de multe ori blamată, abandonată la naştere de propria mamă, Perla a crescut sub oblăduirea unei mătuşi tot de etnie romă şi a reuşit să înfrângă prejudecăţile, atrăgând prin succesul şi atitudinea ei atenţia europarlamentarului PNL Dan Buda. Acesta spune că, după ce a citit articolul din Adevărul, s-a decis să-i ofere un post de consilier la cabinetul său de europarlamentar de la Bruxelles.

Mai precis, Buda s-a arătat impresionat de dorinţa tinerei de a lupta pentru integrarea etniei din care face parte şi mai ales de a deveni un activist pentru ajutorarea tuturor persoanelor defavorizate. „Am aflat de această poveste din presă şi am fost impresionat de voinţa ei. În interviul acordat spunea că îşi doreşte să ajungă în Parlamentul European unde să lupte pentru drepturile minorităţilor. Am sunat-o şi i-am oferit acest stagiu de o lună de zile până merge la facultate şi a acceptat”, a declarat Dan Buda, europarlamentarul din Cluj Napoca.


Citeste si:

FOTO – O cheama Perla, este de etnie roma, si LE-A INCHIS GURA britanicilor! 5 universitati de top se bat pentru ea!

Uite cine ne facea tigani! Sute de politicieni, muzicieni si oameni de televiziune acuzati de pedofilie!


Perla Scripcariu a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie: Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry şi Kent. În cele din urmă Perla a ales University o f Birmingham. „Îmi place mai mult Birmingham şi ca oraş, dar am auzit multe lucruri bune despre Univeristate şi mai ales despre profilul pe care vreau să-l urmez. Este vorba de Ştiinţe Politice”, a precizat Perla Scripcariu. Totodată tânăra precizează că acest profil o va ajuta să-şi urmeze visul acela de a lupta pentru integrarea persoanelor defavorizate, indiferent de etnie.

Perla vrea să facă un ONG în Marea Britanie pentru ajutorarea acestora. Mai mult decât atât tânăra este încântată de acest stagiu în Parlamentul European, unde îşi doreşte să ajungă şi în viitor pentru „găsirea unor soluţii de integrare şi ajutorare a personelor defavorizate pe termen lung”, spune Perla Scripcariu. După cele 30 de zile de stagiu la cabinetul europarlamentarului Dan Buda, Perla Scripcariu va putea continua colaborarea în măsura în care îi vor permite studiile.

Perla Scripcariu este un adevărat performer. A practicat dansul, a făcut parte dintr-o trupă de teatru, îi plac documentarele şi cărţile, a avut mereu note bune şi a impresionat pe cei din jurul său. Perla Scripcariu  nu a ascuns niciodată că este ţigancă din contră a promovat obiceiurile şi cultura romă, fiind olimpică internaţională la limba romani, scriind şi poezii în aceeaşi limbă pentru care a obţinut numeroase premii.

1

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version