Acasă Social Laura Chitoiu, audiata la DNA in dosarul Carpatica!

Laura Chitoiu, audiata la DNA in dosarul Carpatica!

Sotia fostului ministu de Finante, Laura Chitoiu este audiata la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul Carpatica in care este acuzata de abuz contra intereselor publice.

Sotia fostului ministru al Finantelor, Laura Elena Chitoiu, fost director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), este urmarita penal, fiind acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, in dosarul „Carpatica”, in care omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai – decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.

Marian Mirzac ar fi intervenit, in iulie 2013, la Laura Chitoiu, director la ASF, sa o promoveze, „cu celeritate si cu nerespectarea conditiilor legale”, pe Ina Crudu in functia de director general al societatii Carpatica Asig SA, potrivit procurorilor DNA.

„In intervalul 10-16.06.2013, Marzac Marian a intervenit pe langa Chitoiu Laura Elena, director al Directiei Avizari din cadrul ASF, in vederea devansarii interviului pentru ocuparea functiei de director general al SC Carpatica Asig SA de catre numita Crudu Ina-Ana”, conform documentelor procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, desi interviul era stabilit pentru 10 iulie 2013, in urma demersurilor Laurei Chitoiu, acesta a fost devansat pentru 19 iunie 2013.

De asemenea, pentru a se asigura de rezultatul favorabil in urma interviului sustinut de catre Ina Crudu, Laura Chitoiu ar fi modificat componenta comisiei de examinare, asigurandu-se ca membrii care o vor examina pe Crudu nu ii vor pune intrebari incomode, facilitand acesteia ocuparea functiei de director general al SC Carpatica Asig SA„.

„In acest fel, Chitoiu Laura Elena si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, asigurandu-i numitei Crudu Ina-Ana un folos nepatrimonial, lucru de natura sa creeze o tulburare insemnata Autoritatii de Supraveghere Financiare, institutie care este reglementata sa vegheze asupra indeplinirii conditiilor legale de functionare de catre societatile de asigurari de pe teritoriul Romaniei, in vederea asigurarii stabilitatii pietei de asigurari”, potrivit procurorilor.

Anchetatorii au stabilit ca Marian Mirzac a intervenit la Laura Chitoiu nu doar pentru a schimba data interviului din 10 iulie in 19 iunie 2013, ci si pentru ca aceasta din urma sa modifice structura comisiei de examinare, astfel incat persoanele desemnate sa nu puna intrebari incomode si sa asigure rezultatul pozitiv al acestei examinari in cazul Inei Crudu.

Sursa: mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIubirea adevarata infrunta lumea, e generoasa si mandra. Nici o placere in iubire nu se poate compara cu afisarea ei in fata oamenilor. Numai iubirea vinovata se ascunde – Liviu Rebreanu
Articolul următorNOUA INCLINATII pe PIATA IMOBILIARA in 2014!