Acasă Romani in strainatate Lectie de OMENIE! Papa Francisc a invitat la masa doi romani amarati,...

Lectie de OMENIE! Papa Francisc a invitat la masa doi romani amarati, fara adapost!

295

Doi români fără adăpost s-au numărat printre persoanele care au participat, sâmbătă, la un mic dejun alături de Papa Francisc, de ziua sa de naştere a Suveranului Pontif, informează La Stampa.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Sâmbătă dimineaţă, opt persoane fără adăpost, între care şi doi români care trăiesc în apropierea Vaticanului, au fost invitate să participe la o întâlnire cu Papa Francisc.

„În această dimineaţă, Papa s-a întâlnit cu opt oameni fără adăpost, două femei şi şase bărbaţi, la Domus Sanctae Marthae. Au fost invitaţi în această dimineaţă, spre surprinderea lor, din preajma pieţei San Pietro. Ei au diverse naţionalităţi: patru italieni, un moldovean, doi români şi un peruan”.

Invitaţii au fost serviţi cu dulciuri tradiţionale argentiniene, iar Papa Francisc a plecat apoi pentru a susţine slujba la Cappella Paolina din Palatul Apostolic, unde au fost prezenţi toţi cardinalii Romei.

Papa Francisc împlineşte, sâmbătă, vârsta de 80 de ani, eveniment cu ocazia căruia Vaticanul a invitat credincioşii din întreaga lume să îi transmită online mesaje de felicitare. Suveranul Pontif a ţinut o slujbă şi se va întâlni cu mai multe personalităţi.

Papa Francisc este mai popular decât orice alt lider al lumii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de WIN/Gallup International, în luna martie, inclusiv în România, unde Suveranul Pontif beneficiază de un capital de simpatie declarat de 65% dintre cetăţeni.

Papa Francisc este cel de-a 266-lea Suveran Pontif. Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio a fost preot iezuit în perioada 1960 – 1992, episcop, între anii 1992 – 2001, şi cardinal, din 2001 până în 2013.

Papa Francisc este primul latin-american care conduce Biserica Catolică şi, de asemenea, primul iezuit, scrie BBC. Fostul cardinal din Buenos Aires a fost, iniţial, considerat o alegere nepotrivită pentru acest rol, când a fost propus să ocupe locul lui Benedict al XVI, care s-a retras din funcţie în 2013.

Considerat ortodox în chestiuni legate de sex şi avort, dar liberal privind dreptatea socială, investirea sa a fost bine primită deopotrivă de conservatori şi de reformiştii.

În 2013, Papa Francisc a fost desemnat de revista Time drept personalitatea anului.

În 2016, Suveranul Pontif a rămas implicat în era modernă şi vorbeşte deschis despre evenimentele din lume şi problemele curente.

Articolul precedentSCANDAL URIAS la Vocea Romaniei dupa finala de aseara! La televizor nu s-a vazut asta!
Articolul următorAmenda de 1000 de lei, de la 1 ianuarie 2017, daca nu ai caldura contorizata!