Legatura de transport cu Moldova, mai importanta decat transportul din Romania! Vezi ce a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus

Aflat la Cluj-Napoca, Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, sustine ca in gandirea master planului de transport trebuie sa se tina seama de faptul ca judetele Moldovei sunt mai slab dezvoltate si, in consecinta, trebuie prioritizata o legatura de transport cu aceasta regiune a tarii.

Pe autostrada avem cateva chestiuni de rezolvat. Noi avem de rezolvat toata tara, problema e la nivelul intregii tari. Avem o problema grava cu tot ce inseamna Moldova. Dinamica de dezvoltare a judetelor din vestul tarii este infinit mai mare decat a judetelor din estul tarii. Atunci, daca nu facem nimic si nu prioritizam o legatura intre Moldova si Transilvania, judetele de acolo se vor mentine cu un nivel de dezvoltare scazut si cu probleme sociale mari. Inadmisibil pentru un stat national!‘, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Rus a adaugat ca legaturile cu Moldova se vor realiza pe rutele ‘Bacau-Brasov si una care vine de la Iasi si se opreste pe autostrada Transilvania‘. Momentan sunt dezbateri publice pe proiectul propus, iar apoi, in cadrul programului operational care va fi adoptat de guvern vor fi stabilite si prioritizarile.

Sursa: Agerpres