Acasă Stirea zilei Lege noua: Copiii vor face sport sambata, la scoala!

Lege noua: Copiii vor face sport sambata, la scoala!

Un parlamentar propune minimum doua ore suplimentare de educatie fizica, saptamanal, in invatamantul preuniversitar. Aceste ore de sport ar fi facultative si ar urma sa fie organizate si la sfarsitul saptamanii, de regula in ziua de sambata. Proiectul prevede ca profesorii de sport sa fie platiti dublu pentru orele sustinute sambata.

Initiatorul propunerii legislative, deputatul PSD Florin Gheorghe, vrea de asemenea ca orele de sport sa fie incluse cu valoare dubla in norma didactica, sustine Hotnews.ro.

In plus, orele de educatie fizica din unitatile de invatamant de stat si private se poate organiza in asociere cu federatiile sau cluburile sportive.

Cum isi motiveaza parlamentarul propunerea? Prin necesitatea combaterii obezitatii. Florin Gheorghe, parlamentar PSD de Constanta, citeaza statisticile care arata o crestere substantiala a numcarului de cazuri de obezitate infantila.

Deputatul arata ca scaderea ponderii activitatii sportive in educatia copiilor duce si la micsorarea bazei de selectie pentru sportul de performanta.

Proiectul de lege urmareste modificarea Legii educatiei fizice si sportului, Legea 69/2000.


Proiect pentru cei care nu-si curata terenurile de ambrozie

Proprietarii de terenuri ar putea primi o amenda de pana la 1.000 de lei daca nu isi curata pamantul de o planta extrem de nociva, Ambrozia, potrivit unei propuneri legislative depuse saptamana aceasta in Senat, alte initiative inregistrate vizand asigurarea unui agent de paza la 1.000 de locuitori sau introducerea in scoli a orelor facultative de sport, care se pot desfasura inclusiv in weekend, scrie News.ro.

Parlamentari de la toate partidele reprezentate in Legislativ au depus, saptamana aceasta, la Senat, un proiect de lege care prevede obligativitatea proprietarilor de terenuri de a desfasura lucrari, cel putin o data pe an, pentru distrugerea buruienii Ambrosia artemisiifloria si evitarea raspandirii acesteia.

Initiatorii propun sanctionarea celor care nu respecta aceasta prevedere.

Astfel, proprietarul care nu-si va curata terenul de aceasta planta va fi sanctionat cu amenda de la 200 la 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, si de la 1.000 la 5.000 de lei, pentru persoanele juridice.

In expunerea de motive se arata ca Ambrosia artemisiifloria, care se mai numeste si „iarba parloagelor”, este o specie invaziva, caracterul nociv al acesteia fiind dat de afectiunile alergice pe care le provoaca, in perioada infloririi, intre lunile iulie si septembrie.

Parlamentarii dau exemple din tari precum Austria, Germania, Italia, Slovenia, dar si China, SUA sau Canada, care utilizeaza metode de preventie in cazul acestei plante.

Un alt proiect, depus tot saptamana aceasta, este semnat de mai multi deputati de la PSD, PNL si fostul UNPR: Eugen Bejinariu (PSD), Costica Costica (PNL), Corneliu Mugurel Cozmanciuc (PNL), Ion Mocioalca (PSD) Constantin Moisii (UNPR), Murgu Neagu (UNPR) Roman Cristian-Constantin (PNL) si Iulian-Radu Surugiu (PNL).

Potrivit initiativei legislative, la nivelul comunelor, primarul poate propune aprobarii Consiliului Local includerea, in organigrama aparatului de specialitate, a unui numar de agenti de paza proportional cu populatia, respectiv cate un agent la 1.000 de locuitori.

Initiatorii precizeaza ca impactul bugetar al propunerii este nul, pentru ca modificarea organigramei si includerea agentilor de paza se va face in limita fondului de salarii stabilit deja de Consiliul Local.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentGuvernul Ciolos vine cu o noua masura fiscala! Toti romanii vor fi OBLIGATI sa faca asta!
Articolul următorVasile Blaga CHEMAT la DNA! Trebuie sa dea explicatii de ce seful politiei Bihor se plimba cu masina lui!