10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomieLege noua! Daca ai datorii la banci, RECUPERATORII nu te mai pot...

Lege noua! Daca ai datorii la banci, RECUPERATORII nu te mai pot FURA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O noua lege adoptata marti face fericiti milioane de romani, care scapa de frica recuperatorilor.

Senatorii au decis că societăţile care se ocupă cu recuperea datoriilor pe care le-au românii la bănci nu vor putea cere datornicilor mai mult de dublul valorii cu care au cumpărat creanța de la acestea.

Concret, firmele de recuperare a creanțelor cumpără de la bănci datoriile oamenilor, așa numitele credite neperformante, la prețuri modice, dar acestea iau de la debitor nu doar toată suma datorată de debitor băncii ci și dobânzi imense, hărțuindu-i practic pe cei care au de dat banii înapoi.


 

Citeste si:

Scapam de DATORII! Ministrul finantelor: In cateva saptamani adoptam AMNISTIA FISCALA pentru persoane fizice si juridice!

Inca un ajutor NESPERAT pentru romanii cu datorii la banci! 3,5 milioane de datornici sunt vizati de aceasta LEGE!


 

A devenit o problemă de siguranţă naţională presiunea la care sunt supuşi românii datornici firmelor de recuperări creanţe. Legislaţia este net favorabilă acestor firme, acestor instituţii financiar nebancare care funcţionează practic în acelaşi condiţii ca şi societăţile comerciale, plătind un impozit doar de 16%. Astfel, 3,5 milioane de români împreună cu familiile lor sunt împinşi la periferia societăţii, iar ca să evite executarea silită trebuie să nu mai dobândească alte bunuri sau eventual să plece din România. Pentru a evita acest fenomen dramatic, propun ca aceste firme să poată cere datornicilor cel mult dublul sumei cu care au cumpărat creanța. Cei 3,5 milioane de români ar putea să-şi răscumpere creanţele printr-o înțelegere directă cu banca fără a mai fie nevoie să fie hărțuiți de aceste firme de recuperare.În momentul de faţă, aproape 30% din populaţia activă care ar putea aduce plus valoare este împinsă în prăpastie devenind o problemă socială, naţională a României„, ne-a spus senatorul PNL Vasilica Miron,inițiatoarea legii.

Camera Deputaților este cameră decizională.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version