11.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATELege noua pentru INMORMANTARI: Este OBLIGATORIE imbalsamarea, in caz contrar amenda ajunge...

Lege noua pentru INMORMANTARI: Este OBLIGATORIE imbalsamarea, in caz contrar amenda ajunge la 20.000 de lei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Îmbălsămarea devine obligatorie dacă familia alege să țină sicriul deschis ori dacă mortul e transportat la o distanță mai mare de 30 de kilometri. Fotografierea cadavrului va fi interzisă, cu excepția procedurilor judiciare, iar prestatorii de servicii funerare trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Guvernul a elaborat un proiect de Hotărâre prin care impune noi reguli pentru înmormântări. Noul proiect prevede, printre altele, că nu ai voie sa fotografiezi mortul, îmbălsămarea devine obligatorie, dacă mortul e expus (chiar și în capelă) și dacă e transportat la o distanță mai mare de 30 de km, anunta revistablogurilor.ro.

Potrivit aceluiași proiect, prestatorul de servicii funerare trebuie să aibă aviz de la consiliul local și să întrunească mai multe condiții: să nu aibă datorii restante la bugete (local, de stat, asigurari), sa aibă minimum 3 angajați pentru a căra sicriele. Sicriele trebuie să aibă certificate de conformitate (rezistență la șocuri mecanice, să fie etanș, etc…).

Cine nu respectă noile reglementări riscă amenzi cuprinse între 500 si 20.000 lei.

Ultimele stiri