Acasă ACTUALITATE Lege noua in Uniunea Europeana: Toate institutiile publice obligate sa ofere internet...

Lege noua in Uniunea Europeana: Toate institutiile publice obligate sa ofere internet gratuit!

Parlamentul European votează, astăzi, WIFI4EU, o schemă care promovează conectivitatea Wi-Fi gratuită în spațiile publice în toată UE.

Obiectivul iniţiativei europene WIFI4EU este de a oferi în peste 6.000 de comunităţi din întreaga UE conexiune gratuită de mare viteză Wi-Fi până în 2020. Accesul la această iniţiativă este rezervat entităţilor publice cu spaţii deschise publicului, cum ar fi bibliotecile, spitalele, parcurile, gările, terminalele de autobuz etc. Acestea vor primi finanţe de la UE pentru a stabili puncte gratuite de conexiune Wi-Fi.

Iniţiativa oferă 120 de milioane de euro, bani ce vor fi alocaţi comunităţilor locale din întreaga Europă care îi solicită, pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Parlamentul European a insistat asupra faptului că, în cazul în care punctele de acces potenţiale fără fir doresc să obţină finanţare din partea UE, acestea trebuie să se asigure că nu vor impune nicio reclamă sau utilizarea comercială a datelor cu caracter personal.

Cum va funcţiona?

„Procedura este foarte simplă. Vom oferi vouchere persoanelor care candidează în acest proiect, iar cu acest voucher pot instala conexiunea”, a explicat domnul Zorrinho.

Schema WIFI4EU va furniza fonduri sub formă de vouchere pentru echipamente şi instalaţii. Entităţile publice care participă la sistem vor trebui să plătească pentru conectivitate şi întreţinere şi se angajează să ofere serviciul timp de cel puţin trei ani. După înregistrare, utilizatorii vor putea să se conecteze la toate aceste hotspot-uri.

O platformă europeană online va fi creată pentru a permite organismelor publice să aplice online. În cazul în care Parlamentul aprobă propunerea, cererile vor fi deschise până la începutul anului 2018.

Pentru a afla mai multe despre ce face Parlamentul pentru a crea o societate europeană conectată şi pentru a emilina diviziunea digitală, consultaţi dosarul nostru despre piaţa unică digitală.

SURSA: europarl.europa.eu

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPSD si ALDE n-au gasit alta propunere pentru Ministerul Apararii decat pe Ministrul Economiei!
Articolul următorCum explica Dragnea si Tudose cresterea pretului in benzinarii: E vina lui Ciolos!