Acasă Stirea zilei Lege noua: Va fi mai usor pentru straini sa primeasca cetatenia romana!

Lege noua: Va fi mai usor pentru straini sa primeasca cetatenia romana!

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia se poate acorda cetăţenie română străinilor care sunt căsătoriţi de cel puţin 10 ani cu cetăţeni români, chiar dacă nu domiciliază în România, anunță Agerpres. S-au înregistrat 253 voturi „pentru”.

Proiectul de lege completează în acest sens art. 8 alin.(1) din Legea cetăţeniei române nr.21/1991, astfel încât să se permită persoanei căsătorite cu un cetăţean român şi care convieţuieşte în străinătate cu acesta de cel puţin 10 ani de la încheierea căsătoriei să solicite statului român dobândirea cetăţeniei române.

Potrivit celor adoptate, cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă este căsătorit şi convieţuieşte în străinătate cu un cetăţean român de cel puţin 10 ani de la data căsătoriei. Camera Deputaţilor este for decizional.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIubire pe bani străini între George Simion și Cristina  Prună
Articolul următorSuperbet International Cup: Borussia Dortmund și Fiorentina sosesc la București pentru un turneu triunghiular cu Rapid pe Arena Națională