11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATELegile Educației au fost promulgate de președintele României

Legile Educației au fost promulgate de președintele României

in:

Stiri pe acelasi subiect

Legile Educației au fost promulgate de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni. La eveniment au participat președintele Senatului și al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, miniștrii PNL, parlamentari, dar și reprezentanți ai sistemului de învățământ.

Noile legi ale educației, susținute și promovate de PNL, au ca scop îmbunătățirea calității învățământului și sprijinirea cadrelor didactice. La nivel preuniversitar, se introduc programe pentru reducerea abandonului școlar, combaterea violenței școlare, dar și măsuri de sprijin pentru elevii din medii defavorizate.

Profesorii care predau în comunitățile defavorizate vor beneficia de prime de instalare și acces la formare continuă. În învățământul universitar, sunt vizate reducerea abandonului școlar, extinderea educației duale, dar și consolidarea integrității academice.

,,Contez pe implicarea și hotărârea factorilor de decizie, pentru a transforma „România Educată” din ideal în realitate. Este responsabilitatea noastră să încurajăm tinerii să-și atingă potențialul și să oferim viitoarelor generații instrumentele de care au nevoie pentru a naviga cu succes într-o lume în perpetuă schimbare”, Klaus Iohannis, președintele României.

De asemenea, Nicolae Ciucă, Președintele Senatului și al PNL, a subliniat că „evenimentul de la Palatul Cotroceni marchează transpunerea în practică a proiectului prezidențial ”România Educată”. Astfel, învățământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei, răspunde cerințelor în continuă evoluție de pe piața muncii și oferă elevilor un act educațional de calitate, personalizat pe aptitudinile fiecăruia. Cele două acte normative au fost pe masa guvernului pe care l-am condus, înainte de a ajunge la votul final din Parlament și, acum, la semnătura de promulgare dată de președintele Klaus Iohannis. Tinerele generații vor beneficia de un act educațional îmbunătățit, având premisele de a deveni mai bine pregătite pentru viitor”.

„Astăzi a fost, așadar, îndeplinit angajamentul asumat atât de președintele țării, cât și de mine, în calitate de ministru al Educației. A fost un efort colectiv intens, la care ne-au fost alături specialiști în educație, elevi, studenți, părinți, profesori, dar și reprezentanți ai autorităților și oameni politici. Suntem mândri de rezultat, pentru că știm că scopul acestui pachet legislativ este acela de a construi un sistem de învățământ de calitate pentru copiii noștri”, a mai transmis Ligia Deca, Ministrul Educației.

Ultimele stiri