Acasă Social Lenea la romani: Ministrul Muncii sustine ca multe persoane prefera sa stea...

Lenea la romani: Ministrul Muncii sustine ca multe persoane prefera sa stea in somaj decat sa accepte un loc de munca!

27

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca multe persoane prefera sa stea in somaj o perioada maxima de timp decat sa accepte, nu sa caute, un loc de munca, potrivit mediafax.ro.

Bursa locurilor de munca a fost organizata, vineri, in judetul Hunedoara, la Deva, Orastie, Simeria, Calan si Hunedoara, 75 de angajatori oferind 336 de locuri de munca.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a participat la bursele de locuri de munca de la Orastie, Simeria, Calan si Hunedoara.

„Foarte multe persoane, trebuie sa o recunosc, chiar daca am sa le supar, prefera sa ramana in somaj o perioada maxima de timp decat sa accepte, nu sa caute, sa accepte un loc de munca ce li se ofera. Coada cea mai mare era la vize ca sa ramana in somaj si nu ca sa stea la coada sa gasesca un loc de munca si, ca atare, dupa fiecare bursa a locurilor de munca raman multe locuri de munca neocupate”, a declarat Campeanu.

Ministrul Muncii a discutat cu mai multi angajatori, care s-au plans ca isi gasesc greu personal pe care se pot baza.

„Azi (vineri – n.r.) am venit pentru a angaja confectioner textile. Am gasit cateva persoane, putine cu experienta, majoritatea fara. Desi le-am spus ca varsta nu conteaza, nu au fost foarte hotarate. Sunt multe posturi in oras pe acest segment, insa oamenii vin, stau putin si apoi pleaca. Ei spun ca din cauza salariului, dar pana la urma nu stau suficient pentru a demonstra ca pot produce ceva pentru banii pe care ii iau”, a spus reprezentantul unei firme de confectii din Hunedoara, Alexandra Georgeta.

Un alt angajator, reprezentant al unei restaurant din municipiul Hunedoara, a sustinut ca a selectat doua persoane si ca spera ca acestea vor fi serioase.

„Pot sa spun ca astazi sper in doi oameni pe care i-am intalnit, sa pot continua sa ne intalnim si sa incerce sa vada despre ce e vorba pentru ca trebuie sa-i aducem sa vada ce au de lucru si sa spuna daca isi doresc asa ceva. In prima faza, ei spun ca da, dupa care de multe ori esti in situtia sa nu mai vina. Nu stiu ce ii nemultumeste: salariile sunt destul de atractive in domeniul asta, timpul liber – desi lucreza opt ore sau 12, au o zi libera dupa, dar nu sunt multumiti. Eu cred ca mai ales tineretul nu vrea sa se inhame la lucru. Sunt putini care stiu ce vor, vor sa faca bani. Unii mai traiesc inca pe banii parintilor si le e suficient cu 250 de lei cat mai primesc de la stat. E greu sa gasim personal care sa ramana. Stau o saptamana, doua. Nu am cerut Bac-ul la angajare”, a spus reprezentantul restaurantului, Marius Branea.

Ministrul Muncii a anuntat ca spera ca pana la sfarsitul anului sa fie atrase investitii de 10 miliarde de euro, care sa duca la crearea a 50.000 de locuri de munca, tinand cont de faptul ca anul trecut au fost create 100.000 de locuri de munca noi.

In urma Bursei Locurilor de Munca din Hunedoara, au fost angajate 118 persoane si selectate pentru incadrare 193.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

2 COMENTARII

  1. Sa se duca ea…daca i se pare ca sunt conditii bune si un salariu motivant.Cine o tine?! Hai mamaie ca esti vrednica, accepta matale locurile de munca ce se ofera, ca si asa mananci mai multi bani de la stat decat altul care sta pe somaj(adica ii mananci banii altuia, caruia ii ceri apoi, cu nelimitata nesimtire, sa se mai duca un pic sa munceasca pentru tine). Si ce e rau in a sta pe somaj?! Dai din buzunarul tau bre Marioaro?! Nu sunt tot bani munciti de acei oameni, pentru ca la nevoie sa se intoarca la ei?!Sau dupa ce plateste omul impozitul pe somaj, tu ii zici: pleaca de aici si mai munceste ca nu sunt bani, i-ai dat degeaba! Nici o diferenta intre USL si PDL. Bine ca ati inasprit caracterul discretionar la dispozitia patronilor a relatiilor de munca si acum ii certati pe unii si pe altii ca nu se subordoneaza. Cui ii mai convine sa traiasca intr-o colonie?!

  2. Nu trebuie sa-i amintesc ministrului si nici unui alt „ales „cu venituri si afaceri oneroase ca romanii sint laudati pentru prestatia lor in orice stat din lume acolo unde veniturile sint cu mult peste nivelul unui ajutor de somaj ca in tara asta . Acolo unde munca este platita la adevarata ei valoare si dupa un numar de ani nu 45 ca la noi de plata a CAS se iese la pensie cu speranta de viata si nu pensionati ca la noi imediat dupa moarte .Acest ministru sau sa spun ministresa ar face bine sa demonstreze cum o persoana „normala „poate sa cumuleze 45 de ani de plata CAS pentru a iesi la pensie ANTICIPAT la 60 de ani . Cin legea MINTE CU NERUSINARE nu poti sa gindesti decit ca legiuitorii sint ori analfabeti ori criminali de rind .