Acasă Comentariul zilei Lia Olguta Vasilescu desfiintata in direct, tocmai la Romania TV!

Lia Olguta Vasilescu desfiintata in direct, tocmai la Romania TV!

14

Enervată de decizia şi declaraţiile Liei Olguţa Vasilescu, vedeta TV, Gabriela Cristea s-a dezlănţuit în direct la România TV. Gabriela Cristea a intrat în direct la România TV şi a avut o reacţie dură la adresa ministrului Muncii, după ce pe Lia Olguţa Vasilescu a postat pe contul de Facebook un articol în care se vorbea despre salariul colosal primit de prezentatoare.

„Nu vreau sa comentez acum calitatea declaraţiilor doamnei ministru care îşi permite să ne ia la mişto. Mă deranjează că legile în România sunt făcute fără să-i asculte şi pe cei care ar trebui să beneficieze de pe urma acestor legi. M-a deranjat ca doamna ministru spune că s-a orientat foarte mult după legea din Germania. Nivelul de trai din Germania nu se compara cu nivelul de trai din România, natalitatea nu se compară, în Romania nataliatea este scăzută şi-n scădere, parintii nu sunt incurajati sa faca copii pentru că nu au cum să-i crească. O femeie ca să stea acasa trebuie să trăiască din ceva, nu poate să trăiască doar din ce-i aduce bărbatul ei acasă. Nu mai punem la socoteală că sunt şi femei singure”, a declarat Gabriela Cristea. „În marea majoritatea a ţărilor civilizate indemnizaţia este una, iar mamele, după 45 de zile, pot munci să rotunjească venituri şi să dea şi taxe. Am stat de vorbă cu cineva din Germania, ia indemnizaţie de 1.800 de euro şi are dreptul să muncească, ori de acasă, ori 4 ore pe zi, şi să ducă copilul la creşă. Noi nu avem creşe cu condiţii civilizate. Despre ce vorbim, ne raportăm la ţari civilizate, dar suntem la fel?”, a mai spus prezentatoarea.

Ministrul Muncii a distribuit un articol de presă pe pagina sa în care se menţionează faptul că vedeta postului turcesc încasa un salariu de 11.000 de euro, iar comentariul ministrului este sec şi plin de subînţeles: „fără alte comentarii”.

„E încalcare a legii, doamna ministru a dat curs unui articol monden fără fundament legal şi doamna ministru avea acces să verifice suma mea de bani şi ar fi descoperit că nu are legat cu articolul. Ce drept avea să facă publică acel articol scris ironic la adresa mea? Cei care au scris articolul au făcut o ilegalitate, iar doamna ministru a încurajat ilegalitatea. E problema mea şi a unui funcţionar public care e ministru şi scrie pe Facebook. Pune articol cu salariul meu, salariul meu indiferent dacă e mare sau mic, este din mediul privat şi statul opreste impozite. Nu sunt prima despre care discuta, a orbit şi despre un fotbalist”, a comentat Gabriela Cristea la România TV.

„Nu sunt preocupată de nivelul maxim, azi avem o lege şi peste 5 minute avem altă lege, după bunul plac al celor care sunt la putere. O familie care vrea să facă un copil… îşi fac nişte calcule oamenii. Eu duc lupta asta nu pentru mine, eu nu o să solicit nici măcar o zi de concediu de creşterea copilului. Discuţia este că aş vrea să ştiu cine stabileşte şi în baza a ce se stabileşte care sunt necesităţile unui copil. A spus: vă dăm 1.800 de euro, e arhisuficient, puteam să nu vă dăm deloc. Suntem la cheremul unei femei care taie şi spânzura într-un minister. Face astfel de afirmaţii în ce calitate?”, a completat vedeta.

Gabriela Cristea s-a arătat contrariată după ce Lia Olguţa Vasilescu a declarat că putea să nu mai dea deloc mamelor indemnizaţia pentru creştere copil sau să se rezume la 100 de euro, precizând că plafonul de 1.800 de euro „este îndestulător pentru România atât timp cât această sumă se dă şi în Germania şi este maximum din Uniunea Europeană”. Vedeta TV îi dă ministrului o replică în spaţiul pubic şi spune că în Germania toate mamele primesc 1800 euro, indiferent dacă au cotizat sau nu la stat şi dupa 45 de zile de la naştere au voie să lucreze 4 ore/ zi sau pot lucra de acasă.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos