Acasă Mediu Liber la defrisari! PSD vrea sa restrictioneze accesul cetatenilor la aplicatia de...

Liber la defrisari! PSD vrea sa restrictioneze accesul cetatenilor la aplicatia de monitorizare a taierilor de paduri!

16

Societatea civila acuza coaliția guvernamentală PSD-ALDE ca face pași spre eliminarea accesului public la aplicații mobile și la portalul „Inspectorul Pădurii”, sisteme de monitorizare și control în timp real al tăierilor și transportului de masă lemnoasă, anunță site-ul Platformei România 100.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Aplicațiile de monitorizare au fost realizate și îmbunătățite în timpul guvernului condus de Dacian Cioloș, dar de la venirea la putere a coaliției PSD-ALDE au început demersurile pentru limitarea accesului public la informații despre situația din păduri.

Motivul invocat de ministrul Doina Pană pentru a restricționa accesul este unul cel puțin ciudat. Ministrul a afirmat că îmbunătățirea platformelor de monitorizare nu a fost realizată în mod legal și că toate demersurile făcute anul trecut pentru îmbunătățirea transparenței și trasabilității în ce privește exploatările forestiere, transportul lemnului și gestionarea depozitelor de materiale lemnoase sunt bazate pe un contract pe care ministerul nu îl va plăti dezvoltatorului cu toate că același minister a făcut deja recepția parțială a contractului în 2017, respectiv a mecanismelor deja testate și funcționale.

De altfel, o petiție a fost deja lansată către Ministerul Apelor și Pădurilor prin care se cere ministrului Doina Pană să renunțe la măsurile de blocare a accesului public la sistemele de monitorizare.

Acest nu este primul demers al coaliției guvernamentale care să afecteze lupta împotriva defrișărilor. În Parlament în februarie când s-a încercat micșorarea cuantumului contravențiilor silvice și permiterea transportul anumitor volume de lemn furat fără riscul de a se confisca mijlocul de transport.

Articolul precedentMinistrul Apelor si Padurilor: In Romania nu se mai fac defrisari ilegale! Exista taieri la ras legale!
Articolul următorAntrenorul Darren Cahill: Sunteti norocosi s-o aveti pe Simona Halep! Va reprezinta tara cu mandrie!