Acasă Comentariul zilei Liberalii dau de pamant cu ministrii USR! Orban: „Nu cred ca voi...

Liberalii dau de pamant cu ministrii USR! Orban: „Nu cred ca voi putea să mai tac”

2019

 Conflictele dintre PNL și USR se intensifică pe zi ce trece, liberalii nefiind mulțumiți de activitatea ministerelor conduse de USR-PLUS. Dacă până acum ținta nemulțumirilor era Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, liberalii și-au ”mutat” criticile către Stelian Ion, cel care conduce Ministerul Justiției, și Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Marți, în ședința Biroului Executiv Național al PNL, Ludovic Orban, liderul liberalilor, le-a spus colegilor săi că face mari eforturi pentru a nu da declarații cu privire la activitatea ministerelor conduse de USR-PLUS, transmit jurnaliștii de la Digi24.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește activitatea lui Stelian Ion, cei din PNL sunt sunt deranjați de faptul că acesta nu s-a consultat cu liderii referitor la proiectul de modificare a legilor justiției.

„Nu a existat nicio minimă consultare cu președintele României.”, le-ar fi spus Orban colegilor din partid. „În al doilea rând, nu poate să fie un proiect de lege a lui Stelian Ion, sau două, trei proiecte ale lui Stelian Ion. Ele trebuie să fie ale Guvernului, după o consultare în Coaliție”, și-a mai exprimat nemulțumirea președintele PNL.

Și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a declarat nemulțumit de modul în care procedează ministrul Justiției. „Transferul Poliției judiciare către Parchete, undeva la 28.000 de polițiști, e imposibilă ar duce la destructurarea Poliției Române. Avem 48.000 de polițiști, nici nu are cum să îi preia din punct de vedere logistic, ce scrie în programul de guvernare e imposibil de pus în practică”, le-a spus Bode colegilor de partid în ședința PNL.

Nici Claudiu Năsui, ministrul Economiei, nu a scăpat de criticile colegilor din coaliție. Concret, ministrul de la USR-PLUS a fost criticat pentru faptul că întârzie plățile pentru Măsura 2. „La un moment dat nu cred ca voi putea să mai tac”, le-ar fi spus Orban colegilor din Biroul Național.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos