29.6 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATELiberalul Florin Roman despre demiterea Avocatului Poporului: ”Este simplu ca bună ziua!”

Liberalul Florin Roman despre demiterea Avocatului Poporului: ”Este simplu ca bună ziua!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Procedura de revocare din functie a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost demarata anul trecut, ea trebuie doar finalizata, a declarat sambata deputatul PNL Florin Roman.

”L-am auzit pe domnul Ludovic Orban spunand ca trebuie inceputa procedura de revocare a doamnei Renate Weber. Eu spun ca ea doar trebuie finalizata. Am inceput procedura de revocare anul trecut, cand am depus solicitarea de revocare. Acum trebuie sa terminam ce am inceput: schimbarea doamnei Renate Weber”, a scris el pe Facebook.

Acesta a explicat cum se deruleaza procedura.

”Este simplu ca buna ziua… se convoaca cele doua comisii juridice de catre Birourile permanente reunite si se da un vot pe cererea de revocare pe care deja am inaintat-o, ca deputat liberal. Se respinge raportul de activitate. Apoi, in aceeasi zi, presedintii Camerei Deputatilor si Senatului convoaca plenul reunit si se voteaza raportul de revocare a lui Renate Weber! Simplu ca buna ziua, dar se pare ca unii vor sa orbecaim prin ceata, iar prima ocazie ar fi saptamana viitoare. Am depus, in scris, solicitarea de a se vota cererea de revocare a Avocatului Poporului, asa cum v-am si spus. Sa vedem acum… cine este sincer cu adevarat si cine nu”, a spus Florin Roman.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat sambata ca trebuie demarata procedura de desemnare a unui nou Avocat al Poporului.

„Personal, sunt sustinatorul aducerii institutiei Avocatul Poporului in cadru constitutional si legal prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. In acest sens, exista un raport care a fost depus de Avocatul Poporului, care cred ca trebuie respins si trebuie demarata procedura de revocare si de desemnare a unui nou Avocat al Poporului. (…) Suntem in faza grupurilor de lucru, care trebuie sa prezinte propunerile catre conducerea coalitiei (…), dar in ceea ce priveste respingerea raportului, mi se pare o chestiune normala si fireasca”, a spus Orban.

Ultimele stiri