Acasă Comentariul zilei Liderul de sindicat al FSE ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunțat când...

Liderul de sindicat al FSE ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunțat când se încheie greva din Educație

Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluție care să fie acceptată de profesori, spune liderul FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor: „Totul depinde de Guvernul României”. El anunță organizarea unui protest la sfârșitul săptămânii, la care vor participa 20.000 de persoane, informează Mediafax.

„În momentul de față, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluție care să fie acceptată de către colegii noștri și când colegii noștri vor decide acest lucru. Noi suntem deschiși la negocieri”, spune Marius Nistor.

Liderul Federației Sindicatelor din Educație afirmă că există riscul amânării examenelor.

„Nu știu, în momentul de față nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungește acest conflict de muncă, există și acest risc. (…) Totul depinde de Guvernul României. Așteptăm reacția Guvernului”, adaugă Nistor.

”Noi am spus foarte clar ce vrem, vrem garanții vis-a-vis de grila de salarizare și binențeles salariul debutantului, care ar trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanții, colegii noștri vor hotărî în cunoștință de cauză”, a mai spus el.

Totodată, Marius Nistor anunță că a depus o solicitare organizarea unei acțiuni de protest joi sau vineri, la care vor participa 20.000 de persoane.

Despre procentul cadrelor didactice aflate în grevă, Marius Nistor a spus că ministerul se raportează la „total salariați”.

„În grevă nu sunt doar membri de sindicat. Din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni, majoritatea nu sunt membri de sindicat. Deci, procentul este nesemnificativ și nu influențează, per ansamblu, legalitatea acestei acțiuni de protest”, punctează Marius Nistor, care afirmă că, „în niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadru didactic care s-a retras din acțiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”.

Sindicaliștii din învățământ sunt în grevă generală de mai bine de două săptămâni.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTopul prioritatilor PNL pentru dezvoltarea transporturilor in Romania
Articolul următorFundația Superbet devine partener tradițional al Fundației Renașterea în lupta împotriva cancerului la sân la Race For Cure