Acasă Sanatate Liderul medicilor din Marea Britanie: Antibioticele reprezinta sfarsitul medicinei moderne! Trebuie sa...

Liderul medicilor din Marea Britanie: Antibioticele reprezinta sfarsitul medicinei moderne! Trebuie sa luam masuri urgente!

Sefa medicilor britanici a avertizat din nou in privinta „apocalipsei post-antibiotice” si a facut apel la liderii lumii sa ia masuri contra rezistentei la antibiotice, noteaza Guardian.

Sally Davies a spus ca daca antibioticele isi pierd eficienta, acest lucru inseamna “sfarsitul medicinei moderne”. Fara medicamentele folosite in interventii medicale obisnuite – precum cezariene, tratarea cancerului sau inlocuiri de sold – ar fi incredibil de riscante, iar transplanturile ar deveni istorie.

“Chiar ne indreptam – daca nu luam masuri de acum – catre o ingrozitoare apocalipsa post antibiotice. Nu vreau sa le spun copiilor mei ca nu am facut tot ce pot pentru a-i proteja, pe ei si pe copiii lor”, a declarat ea.

Expertii din domeniul medicinei au avertizat anterior ca rezistenta la medicamente anti-microbiene ar putea deveni o amenintare la adresa omenirii mai mare decat cancerul.

In fiecare an, circa 700.000 de oameni mor din cauza infectiilor rezistente la medicamente.

Sursa: Hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLanga Timisoara se inaugureaza cea mai mare sera de rosii din Romania! Investitie uriasa!
Articolul următorLupul isi schimba parul, dar naravul… PSD a schimbat in Guvern un penal cu altul!