Acasă ACTUALITATE Liderul PSD despre ambasadorul SUA în România: „Stiu ca este evreu, cum...

Liderul PSD despre ambasadorul SUA în România: „Stiu ca este evreu, cum sa vorbeasca de baroni rosii?”

212

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansata miercuri sera un atac la adresa ambasadorului SUA in Romania, deranjat ca acesta a vorbit despre „baronii rosii” in discursurile sale.

Intrebat despre criticile ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, la adresa PSD, Ciolacu s-a declarat mirat ca acesta foloseste sintagma „Ciuma rosie”, care ar fi fost folosita de nazisti.

„Parca este o intelegere cu Iohannis, nu stiu cat de bine fac unui parteneriat strategic. Intotdeauna este atacat puterea, abuzurile sunt la putere. M-a mirat, stiu ca este evreu, cum sa vorbeasca de baroni rosii, sa faca astfel de analogii, mi-e greu sa inteleg de unde-i vin, dar asta este”, a mai spus Ciolacu.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, folosit in octombrie termenul „baronii-talhari” la adresa liderilor PSD.

”Poporul roman continua sa se elibereze din catusele mostenirii corupte lasate in urma de regimul comunist. In urma cu doar doua saptamani, am fost martorii unui proces electoral care a continuat sa puna distanta intre natiune si ‘baronii-talhari’ rosii care au manipulat legea pentru a-si umple buzunarele, in detrimentul poporului roman, pe care au fost alesi sa il deserveasca. Romania continua sa ia masurile necesare pentru a atrage investitiile straine care ii sunt necesare pentru a-si revendica locul care ii revine de drept in fruntea unei Europe revigorate! Este foarte clar ca Romania este deschisa negocierilor, dar nu este de vanzare!”, a afirmat diplomatul, care se afla la Washington impreuna cu Ministrul Apararii Nicolae Ciuca si cu Ministrul Economiei Popescu, in vederea consolidarii relatiilor bilaterale.

El a salutat ”viziunea si calitatile de lider ale Presedintelui Iohannis si ale membrilor guvernului Premierului Orban”.

„Va multumesc pentru efortul neincetat de a asigura atat crearea unei Romanii de exceptie, cat si de a mentine pacea si securitatea. Dumneavoastra fauriti legaturile care aduc Statele Unite si Romania mai aproape ca niciodata”, a adaugat ambasadorul SUA.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos