Acasă Auto LOVITURA DURA pe piata RCA! Devine OBLIGATORIU pentru ABSOLUT TOTI SOFERII!

LOVITURA DURA pe piata RCA! Devine OBLIGATORIU pentru ABSOLUT TOTI SOFERII!

46

Consiliul Concurentei a facut o propunere privind fortarea tuturor posesorilor de masini sa plateasca asigurarea obligatorei, indiferent daca masina este sau nu folosita. Aceasta propunere a fost facuta in cadrul unei dezbateri pe tema RCA, organizata de Comisia pentru transporturi din Camera Deputatilor.

Laszlo Gyerko, reprezentantul Consiliului Concurentei, a propus ca plata impozitelor si taxelor pentru masina sa fie conditionata de prezentarea politei RCA. Astfel se urmareste fortatrea celor 27% dintre soferi care nu au RCA sa isi faca aceasta polita, chiar daca masinile lor sunt stationare.
ASF este de acord cu aceasta propunere, chiar daca doar 1% dintre accidente sunt produse de soferi fara RCA. ASF sustine ca prin marirea numarului de asigurati RCA, costul acestora ar putea scadea pentru toti soferii, inclusiv pentru transportatori. Totodata acesta ASF considera ca nu e in regula ca prin tarife prohibitive, activitatile economice sa fie subminate, scrie stiripesurse.ro.

Citeste si:

Zeci de mii de romani TEPUITI cu polita RCA! Platim cu 30 la suta MAI MULT degeaba!


Transportatorii doresc insa modificari semnificative la normele pentru plata RCA, care nu se suprapun cu dorintele asiguratorilor. Reprezentantii transportatorilor doresc posibilitatea de a plati asigurarea obligatorie pe perioade limitate de timp, posibilitatea suspendarii RCA si deschiderea pietei asiguratorilor pentru a mari si diversifica oferta.

De asemenea Augustin Hagiu, de la Federatia Operatorilor Romani de Transport, a propus ca si drumurile sa fie asigurate, pentru a crea conditii de trafic mai sigure si astfel reducerea numarului accidentelor.

Asiguratorii in schimb nu doresc sa introduca posibilitatea unui RCA temporar, sezonier si in general se opun reglementarii exceptiilor, pentru ca ele vor deveni o practica uzuala pentru majoritatea. De asemenea ei au explicat ca RCA-ul se face la nivel european pentru masinile stationare, adica indiferent daca acestea sunt sau nu folosite regulat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos