8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăACTUALITATELovitura dura pentru RDS&RCS pe piata telecom!

Lovitura dura pentru RDS&RCS pe piata telecom!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Unul dintre proiectele gigantului telecom RCS&RDS se loveste de un perete legislativ insurmontabil: monopolul din sectorul energetic.

rdsRCS&RDS doreste sa infiinteze o retea de distributie de energie electrica in Oradea, care sa deserveasca inclusiv locuitorii din oras, insa legea nu ii permite, potrivit Economica.net. Proiectul gigantului telecom nu poate fi realizat in prezent, dupa cum spune presedintele ANRE, Niculae Havrilet.

„In Romania, nu poate exista decat un singur concesionar al serviciului de distributie de energie pe regiuni, altfel nu ar mai putea exista piata reglementata si s-ar produce si dezechilibre majore pe piata de echilibrare… Infiintarea unei retele de distributie regionale care sa deserveasca populatia si firmele are nevoie de o autorizatie de infiintare de la Ministerul Energiei. Or, asa ceva nu se poate da”, a explicat Havrilet.

In urma cu o saptamana, Consiliul Local Oradea a aprobat asocierea cu RCS&RDS pentru realizarea si exploatarea unei retele de distributie pentru energia electrica.

Administratia locala estima ca va avea un profit de 200 de mii de euro pe an in urma asocierii, potrivit Digi24.ro. Factura urma sa scada cu 16% pentru cei care primesc electricitate de la compania oradeana. De oferta ar fi beneficiat companiile din parcul industrial, iar in viitorul apropiat si consumatorii casnici.

Parteneriatul dintre Primaria Oradea si RCS&RDS prevedea ca administratia locala sa incaseze 15% din profitul asocierii, dar nu mai putin de 200 de mii de euro pe an.

Prin acest parteneriat administratia locala va pune la dispozitie cinci mii de metri patrati de teren pentru amplasarea echipamentelor necesare retelei de distributie a energiei electrice.”Estimarile noastre sunt ca din cele 5,3 milioane de euro pe care institutiile si intreprinderile publice ale Consiliului Local le platesc intr-un an aproximativ 900 de mii de euro sa fie economia in urma acestei alternative”, a calculat Eduard Florea, administratorul public al Primariei Oradea.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri